Ayakkabı sektörü, uzaktaki müşteriyi sanal gerçeklikle “tavlayacak”

Shoexpo İzmir’e katılan İzmirli bir ayakkabı markası, sanal gerçeklikten yararlanarak dünyanın herhangi bir yerinde olan müşterinin mağazadaki tüm ürünleri görebilmesini sağlayan sistem geliştirdi.

Ayakkabı sektörü, uzaktaki müşteriyi sanal gerçeklikle “tavlayacak”

Markanın standını ziyaret edip VR gözlükleri takarak sistemi deneyimleyen Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, “Sanalı hiçbir zaman bırakmayacağız. Yeni jenerasyonun büyük çoğunluğu artık seyahat etmek istemiyor. Onları uzak mesafeden nasıl tavlayacağımız bize kalmış” dedi.

‘MÜŞTERİ VE SATICIYI DİJİTAL ORTAMDA BİR ARAYA GETİRİYOR’

48. Shoexpo İzmir, Fuar İzmir’de kapılarını açtı. İzmirli bir ayakkabı markası da pandemi krizini fırsata çevirerek müşterileri çekmenin ilginç bir yöntemini buldu. Markanın bir yazılım firması ile geliştirdiği sistem sayesinde, dünyanın herhangi bir yerinde olan müşteri ve satıcı aynı anda VR gözlükleri takıyor.

Uygulamayı indiren müşteri, sanal ortamda mağazanın içine girip satıcı tarafından sanal ortama aktarılan ürünleri 360 derece döndürerek görebiliyor. Ayrıca ürünün özelliklerini satıcı ile konuşarak öğrenebiliyor. Fuarı ziyaret eden Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar da VR gözlüğü takarak İzmirli firmanın geliştirdiği sistemi deneyimledi.

‘DİJİTAL ANLAMDA ÇOK İYİ İŞLER YAPTIK’

Zandar, “Üreticilerimiz 4 yıl içerisinde dijital anlamda çok iş yaptı. Ürünlerini dijitale taşıdılar. Bundan sonrası artık işin hibritine döndü. Hem fuarlarda hem de sanalda olmamız lazım. Sanalı hiçbir zaman bırakmayacağız. Yeni jenerasyonun büyük çoğunluğu artık seyahat etmek istemiyor. Onları uzak mesafeden nasıl tavlayacağımız bize kalmış. Bence bu çok iyi fırsat” diye konuştu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir