Babacan’dan Erdoğan’a sert tepki: ‘Sorumlusu sizsiniz!’

Partisinin Bursa İl Başkanlığı açılışında konuşan DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki göstererek “Sokak şiddeti olursa, siyasi şiddet olursa, sokak ortasında siyasi liderlere saldırı olursa onun sorumlusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır” dedi.

Babacan’dan Erdoğan’a sert tepki: ‘Sorumlusu sizsiniz!’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bursa temaslarında basınla buluşmasının ardından, partisinin Nilüfer’deki il başkanlığı binasının açılışına katıldı.

Burada kendisini bekleyen partililere bir konuşma yapan Babacan, bugün parti binası değil demokrasi merkezi açtıklarını dile getirdi. Babacan, temiz siyaset ilkesi ile hareket edeceklerinin altını çizerek, “Bir çok temel partimiz sayesinde atılıyor” dedi. Hukuktan asla vazgeçmeyeceklerini kaydeden Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik sözlerine atıfta bulunarak “Erdoğan bir parti liderini tehdit etti. Devletin asli görevi vatandaşlarının güvenliğini sağlamakla sorumlu olmaktır. Ancak öyle bir hale geldi ki rakibini tehdit ediyor bunlar iyi günler daha kötüsü gelecek diyor. Sokak şiddeti olursa, siyasi şiddet olursa, sokak ortasında siyasi liderlere saldırı olursa onun sorumlusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ EKMEK PARASINA MUHTAÇ!

Partililerden bazılarının yuhalaması üzerine ‘DEVA’nın lügatinde yuhalama yok’ diyen Babacan, ekonomi konusundaki eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü: “İktidar her gün zemin kaybediyor. Vatandaş ekmek parasına muhtaç. Esnaf siftah yapamıyor. Bu ülkede gece yarısı kararname ile her şey olabildiği için yatırımcı gelmiyor güven yok oluyor. İşsizliğin nedeni bu” diye konuştu. İktidarın pandemi dönemindeki aşı politikasına da tepki gösteren Babacan, “Aşısı olan bir hastalık hala etkili. Aşı zamanında tedarik edilmedi. BioNTech ile anlaşma için niye bu kadar beklediniz?” ifadelerini kullandı.

YOKSULLUK VE İŞSİZLİKLE UĞRAŞIN!

İktidarın ‘milli ve yerli’ mottosuna tepki gösteren Babacan, “Milli ve yerlilik bu ülkenin parasını pul etmek mi? Biz bu ülkede yoksulluk sebebiyle yaşanan intiharları bilmezdik. Şu an bunu yaşıyoruz. İyi günler bunlar mı? Daha ne getireceksiniz bu ülkenin başına? Hukuk kural tanımadığınız için bu ülke kaybediyor. Bu ülkenin en büyük düşmanı yoksulluk, işsizlik. Sizin bunlarla uğraşmanız gerekir. Cumhurbaşkanı’nın bir yemin metnine bir de yaptıklarına bakın. Her şeyi yapıyor, bir tek cumhurbaşkanlığı yapmıyor. Halbuki anayasaya bağlı kalmak zorunda. Bu iktidar gitme zamanı yaklaşıyor ve biz göreve hazırız. Biz bu ülkede mutlak yoksulluğu sıfırlamıştık ama yeniden hortlattılar. Bu milletin daha da fakirleşmesine izin vermeyeceğiz. Önce güveni tesis edeceğiz sonra topyekûn zenginleşeceğiz” dedi.

VATANDAŞA KARŞILIKSIZ DESTEK VERİN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun HaberTürk yayınındaki iddialarına yanıt veren Babacan, ‘Soylu geçen gün çıktığı yayında ‘Babacan ekonomiyi düşünüyor’ dedi. Ekonomiden sorumlu olarak neyi düşüneceğim? Biz sizler gibi şahsi menfaatini düşünenlerden değiliz” ifadelerini kullandı. Ekonomideki kötü gidişi durdurmak için ‘hap’ gibi bir reçete vereceğini söyleyen Babacan, “Köprülere havalimanlarına otoyollara ödedikleri para 31 milyar TL. Bu tutar sadece bir yıl için o da eski kurla. Yıl sonunda bütçede koydukları rakam yetmeyecek. Gelin, vatandaşa karşılıksız destek verin. SGK primlerini, vergi borçlarını, elektrik su doğalgaz ödemelerini faizsiz erteleyin” diye konuştu.

DERSE İHTİYACINIZ VAR

Hükümetin pandemi yardımları için belirlediği hibe desteği şartlarına tepki gösteren Babacan, “Hibe için de yokuş yapıyorlar, o şartları tutturabilene aşk olsun. Kira desteğini artırın, stopajdan tamamen vazgeçin. Derse ihtiyacınız var bilmiyorsunuz. Bilmiyorsa bilenlere danışması lazım” diye konuştu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir