Erdoğan aday olabilir mi? Bahçeli yanıtladı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığına ilişkin konuşan Bahçeli, “Sayın Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı bal gibi buz gibi anayasaya uygundur ahlaken ve hukuken de meşrudur.” dedi.

Erdoğan aday olabilir mi? Bahçeli yanıtladı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar:

Verilemeyecek bir hesabımız olmamıştır. Bazıları bizi hazmedemez, tanıyamaz. Tutamayacağımız sözü dilimize koymadık. Önümüze çekilmiş engelleri gün be gün aşarak tıpkı bir akıncı gibi ilerledik. Kuyuya attılar vakti saati geldiğinde Yusuf olduk çıktık. Bulanık akan suların günü geldiğinde durulacağına inandık. Hakkımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Milli haysiyetimizi ve dava onurumuzu çiğnetmeyeceğiz. İrade bizden yanadır, istiklal bizden yanadır, istikbal bizden yanadır.

‘BURUNLARINDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİMİZİ HERKES BİLMELİ’

MHP’ye zincir vurmak, kelepçe takmak hiçbir alçağın, hiçbir ahlaksızın harcı ve haddi değildir. Sürekli körüklenen karalama kampanyalarının, sürekli gündemde tutulan karanlık senaryoların müteahhitlerinin burnundan fitil fitil getireceğiz. Kötülükleri unutursak kanımız kurusun.

Etrafımızda dolaşanları görüyoruz, fitne yayan siyasetçileri, sosyal medya farelerini, ülkeden kaçmış şerefsizleri, FETÖ’cü hainleri, köksüzleri, kimliksizleri rezil etmek için uygun zamanı bekliyoruz. Bize kan sıçratmak isteyenlerin yüzünde şehitlerimizin kanı vardır. Şeytanın uşaklarına milletin evlatları yenilmeyecektir.

İçimize sızmış işbirlikçileri ve idarei maslahatçıları bilahare değerlendireceğiz. Risk almayan, ‘Bana ne’ diyen aymazları da tek tek not ediyor, onları unutmayacağımızı ifade ediyorum. Bize düşen görev bozuk zihniyetlerin etki alanına girmeden, hak bildiğimiz yolda hızlı adımlarla yürümektir.

Türkiye’ye ve Türk milletine kalkan elleri kırmak, saldırıları engellemek bizim için şereftir. Üç hilalin ışığı, al bayrağın ışığıdır. FETÖ’cüler, PKK’lılar saldırıyormuş saldırsınlar, zillet ittifakı iftiralarını kusuyormuş kussunlar. Bizim tarafımız belli.

‘HESAP GÖRÜLECEK’
14 Mayıs’ta sandıkta hesap görülecektir. Partimizin zor durumda olduğunu söyleyen çapulcular vardır. Ağızlarından salyalar aka aka istifa edip gidenlerden, oyumuzun düştüğünden bahsediyorlar. Algı operasyonlarıyla üstümüze geliyorlar. Türkiye’yi zalimlerin kafesine hapsetmek için ne kadar ar damarı çatlamış siyasetçi varsa Cumhur İttifakı’nın kan kaybettiğini söylüyor. Bu müfteri güruhuna yuh olsun, yazıklar olsun.

‘HENÜZ YENİ BAŞLIYORUZ, ALAYINIZI BİRDEN ÇILGINA DÖNDÜRECEĞİZ’

Kiralık anket şirketleri Amasya’ya baktınız mı? Amasya’nın şahlanışını izlediniz mi? Henüz yeni başlıyoruz alayınızı birden çılgına döndüreceğiz. Aziz milletim sıra sende, yetki sende ruhsat sende. Zillet ittifakını sandığa gömmek için aziz milletim sıra sende. Cumhur İttifakı sefil gayelere müsaade etmeyecektir.

Cumhur İttifakı sefil gayelere müsaade etmeyecektir. Zillet ittifakını siyaset çöplüğüne yollayacaktır. Aziz milletim, sıra sende.

Bıyığını kesmiş ayrılanlar varmış. Hiç olmayanların yokluğundan şikayet edecek değiliz. İşimize, önümüze bakıyoruz, yolumuza devam ediyoruz. Her insanımızı kucaklayacağız. Her değerimizi muhafaza ve müdafaa edeceğiz. Damarımıza basanlarla, kurumsal kimliğimize saldıranlarla hesaplaşacağız.

‘SAYIN ERDOĞAN’IN ADAYLIĞI ANAYASAYA UYGUNDUR’

Sayın Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı bal gibi buz gibi anayasaya uygundur, ahlaken ve hukuken de meşrudur. Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ndeki yetki ve sorumlulukları ile sadece bir dönem seçilmiştir. Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Türk milletinin adayıdır. Karşı çıkanlar küresel güçlerdir.

EYT düzenlemesi kapsamında üstümüze düşen katkıyı vereceğimizi bilinmesini arzu ediyorum.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir