MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları:
28 Ocak 2025’de gerçekleştirdiğimiz toplantı sonrası kaldığımız yerden devam ediyoruz.
“TERÖRSÜZ TÜRKİYE’YE ULAŞMANIN AZİM VE KARARLILIĞINDAYIZ”
Kapalı devre siyasetin sınırlarını aşmak, kapımızı örtüp perdelerimizi indiremeyiz. Göze batmaktan ziyade gönüllerde kalmak isteriz. Türkiye yüzyılını inşa etmenin arzusundayız. Terörsüz Türkiye’ye ulaşmanın azim ve kararlılığındayız. Milletimin bekası tehdit altına girerse, kimin barışın güvencesi olacağını iyi biliyoruz. Çünkü milletimizin çarpan nabzını her şeyimizle hissediyoruz. İnsan için, ülke için, aile için yapacaklarımızın en az yaptıklarımız kadar etkili olması gerekmektedir.
Büyük Atatürk’ün tanımladığı gibi, Diyarbakırlı, İstanbullu, Makedonyalı hep aynı cevherin evlatlarıdır. Biz siyasetimizi boş hayaller üzerinden yapmıyoruz. Sebepleri sorgulamadan, sonuçları eleştirmenin bir anlamı olmadığını düşünüyoruz.
Bize göre siyaset, Türk milletine hizmettir. Hizmet yarışında öne çıkma becerisidir. Özne her zaman Türk milletidir. Ona karşı gelen siyaseti kabul etmedik, etmeyeceğiz. Türk Milleti yoksa biz zaten olamayız. Bizim siyasi varlığımız sebebi bu billettir.
Siyaseti yalan ve fitne çarkı olarak değerlendirmiyoruz. Siyaseti günü kurtarmak niyeti görmüyoruz. Siyaseti birileri koltukta tutmak için sergilediğinin farkındayız. Bütün samimi gayretlerimizin sonucu bir milletin yeni yüzyıla doğru yolculuğu vardır. Bu muazzam davanın arkasında gözleri çakmak çakmak olan alın teri ve tertemiz hayalleri vardır. Bizim partimiz ve ittifakımız bu yüksek duyguların her gün arttığı çıkarsız arkadaşlığın ve hasbi kardeşliğin her şeyin üstünde tutulduğu iman ve demokratik çatıdır.
“HEDEF TOPRAKLAR HALİNE GELDİK”
Namusu ve gücü olan her millet gibi vatanına göz dikenlere savunma başarısını bu güne kadar hep gösterdik.
Bu kadar geniş bir coğrafya uyuşukluğun ve uyumanın sonucu erimedir.
Su uyusa bile düşmen cüretkardır. Tehdidin küçüğü büyüğü ve önemsizi olmaz. Bize bir şey olmaz diyemeyiz. “Bırakın bu masalları” diyenleri dinleyip bir kenarda bekleyemeyiz. Geçmişin izinden yürüyüp geleceğin önemini biliyoruz. Kader gayretle meftundur. Gayretimiz millidir. Jeopolitik mirasımız kimin düşman kimin dost olduğunu tarihin içinden aldığımız dersleri damıtıp çıkardık.
“İSRAİL’İN İRAN’A SALDIRISI BARBARLIKTIR”
İsrail’in İran’a saldırısı barbarlıktır. Yeni bir dünya savaşı olasılığından dolayı ertelenemez bir güce sahip olmamız gerek. İsrail İran’a saldırarak Gazze soykırımın perdelemek istemiş Terörsüz Türkiye tekerine çomak sokmak istemiştir. Vekalet savaşları çıkacak. Üçüncü dünya savaşı olması halinde canavar bir organizmanın durumuna düşecektir. Yer kürenin her köşesinde yer bulmuşlar. İnsan hakları üzerinde katliam şantiyesi kurmuşlar. Soykırımların bu güne kadar durmaması İnsan Haklarına aykırı ve ibretliktir.
“BM ATIL VE KORKAKTIR”
Sözde devlet diyorum; çünkü İsrail’in devlet olma vasfından hızla kopmuş terör devleti haline dönmüştür. BM aciz ve atıl dilim varmıyor söylemeye ama korkaktır. İslam ülkeleri 3 maymunu oynamaktan vazgeçmeli. Ümmet ve millet bilinci ne zaman ortaya çıkacak? Bu zulüm ve eşkıya düzeni ne zamana kadar devam edecek? BM derhal etkin olmalı.
CHP’YE İSRAİL TEPKİSİ
Bu gelişmeler ortadayken CHP’nin ikicikli ve iltihaplı siyaseti endişe vericidir. Mahalle yanarken havanda su dövmesi ayıplı siyasetini göstergesidir. Hezeyan nöbetine girmesi şiddetli bir sancıdır. İsrail’in yaptıklarını yok saymak zulme evet demektir. CHP’nin baktığı yer Türkiye’nin lehine değildir. Düşmanların vatanımıza yaklaşmasına razı gelmektir. Tarihin sararmış yapraklarından araya taraya çıkardığımız istikbal ve istiklalimizi korumanın derdindeyiz. Buradan her zaman olduğu gibi çağrı yapıyorum; Gün birleşme günüdür. Her şey Türkiye içindir diyoruz. Bu bayrak benim, bu vatan benim diyen herkes eşittir, Türkiye’dir.
YORUMLAR