Bahçeli’den faiz artışı iddialarına dikkat çeken yanıt!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, “Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler çok uzak değildir.” dedi. Ayrıca Devlet Bahçeli, “Her an seçim olacakmış gibi hazır olmalıyız.” ifadesini kullandı. Merkez Bankası’nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararına ilişkin konuşan Bahçeli, “Faiz artışı üretim çarkına çomak sokan politik bir tercihtir. Ancak Türkiye’nin ekonomik huzuru gerçekleştirmesi için kaçınılmazdır” dedi.

Bahçeli’den faiz artışı iddialarına dikkat çeken yanıt!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

İşte Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar:

‘SINAVLARI KALDIRACAĞIMIZ GÜNLER UZAK DEĞİL’

Çağa ve zamana yönelik mesajlarımızın taşıyıcı kolonu gençlerdir. Hayat okul ev arasında giden rutin bir güzergah değildir.

Ülkemizde yaklaşık 27 milyon öğrenci vardır. Bu sayı pek çok ülkenin nüfusundan fazladır. Zenginlik buradadır. Bize düşen gençleri sınavdan sınava sokmaktan çıkarıp, tekdüze eğitim mantığına havale etmemektir.

Türk gençliği alfabenin hiçbir harfiyle sınırlandırılamaz. Gençler aydınlık geleceğimizin kefilidir.

Biz gençliği sınavlarla veya karnelerle bulmadık, bu yolda kaybedemeyiz.

Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler çok uzak değildir.

‘REHAVETE KAPILAMAYIZ’

Parti olarak rehavete kapılamayız, siyasi çalışmaları rölantiye alamayız. Sahadaki faaliyetlerimize devam edeceğiz. Zaman çalışma zamanıdır. Yüksek hedefleri olanlar için tutukluk diye bir şey olmaz, olamaz.

Her an seçim olacakmış gibi hazır olmalıyız. Peş peşe eklenen seçim gündemi milli iradenin tecellisiyle tamamlanmış olacak.

YENİ ANAYASA ÜLKEMİZE KAZANDIRILMALI’

Kurban Bayramı sonrasında Meclisimizin bir süre daha çalışması kararı alınmıştır. Milletimize aşama aşama müjdeli haberler verilecektir. Siyasi parti gruplarının uzlaşması ile Türkiye Yüzyılı’nın temelleri atılmalı, yeni bir anayasa ülkemize kazandırılmalıdır.

‘MHP, YENİ KABİNE’YE GÜVENMEKTEDİR’

Enflasyon ve hayat pahalılığı pek çok ülkeyi tesiri altına almıştır. Dünya çapında gelir adaletsizliği hüküm sürüyorken, ekonomide yeni ufukların keşfedilmesinin nasıl olacağı muammadır.

MHP, yeni Kabine’nin ekonomik programına güvenmektedir.

‘TOPLUM KUR DALGALANMALARINDAN KORUNMALI’

Türkiye ekonomisi 11 çeyrektir büyümektedir. Bu yılın ilk çeyreğindeki büyüme de yüzde 4’tür. Türkiye enflasyon kuşatmasını yaracaktır. Toplumun her kesimini kur dalgalanmalarına karşı emniyete almak ekonomi yönetiminin başlıca sorumluluğudur.

FAİZ MESAJI

Son günlerde faizi yükseltmek amacıyla iç ve dış çevrelerin son derece faal olduğu görülmektedir. MHP’nin faize karşı bakışı bellidir, değişme göstermemiştir. Faiz artışı üretim çarkına çomak sokan politik bir tercihtir. Ancak Türkiye’nin ekonomik huzuru gerçekleştirmesi için kaçınılmazdır.

FİLİSTEN DEVLET BAŞKANI MAHMUD ABBAS’A SERT TEPKİ

Filistin devlet başkanı sana sesleniyorum Uygur Türklerine terörist demek haksızlıktır, cehalettir. Türk milletine iflah olmaz bir saygısızlıktır. Terör Doğu Türkistan’da değil Kandil’de Suriye’nin kuzey doğusundadır. Herkesi uyarıyorum: Türk’e kefen biçmenin sonu korkunçtur. Mahmud Abbas yanıldığını görecektir. Kudüs ilk kıblemizdir, müdafaa etmek de namus meselemizdir.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir