Bakan Bilgin açıkladı! Maaşlar için yeni çalışma

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “3600’le de kamu personelinin 3600 ek göstergeden faydalanma konusunda en kapsayıcı düzenleme yapacağımızı şimdi ifade etmek isterim. Ayrıntısını o gün paylaşacağız” dedi.

Bakan Bilgin açıkladı! Maaşlar için yeni çalışma

Haziran ayı enflasyonunun 3 Temmuz’da açıklanmasının ardından durumun gözden geçirileceğini söyleyen Bilgin, şunları kaydetti:

“Çalışanları, emeklileri enflasyon tahribatından koruyacağız. Hükümetimiz, çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmalar yürütüyor. Gerçekleştireceğimiz düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü iyileştireceğiz.

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte çalışmaya ilişkin nasıl bir yol haritası izleneceğini belirleyeceğiz.”

TRT Haber Muhabiri Duygu Özdemir konuyla ilgili şu bilgileri aktardı: “Alım gücü yükseltilecek, dar gelirlilerin alım gücü yükseltilecek. Dün Kabine toplantısını ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca çalışan ve emekliyi ilgilendiren düzenlemeye ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Temmuz ayını işaret etti. Temmuzda yapılacak enflasyon farkı artışıyla alım gücünün iyileştirileceğini söyledi.

GÖZLER TEMMUZ AYI MAAŞLARINA ÇEVRİLDİ

Düzenlemenin detaylarına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin önemli açıklamalarda bulundu. “Hükümetimiz çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmaları yürütüyor” dedi.

Vedat Bilgin, gerçekleştirilecek düzenlemeyle birlikte alım gücünün iyileştirileceğini söyledi. Bakan Bilgin, haziran ayı enflasyonunu 3 Temmuz’da açıklanmasının ardından durumun gözden geçirileceğini belirtti. ‘Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte çalışmaya ilişkin nasıl bir yol haritası izleyeceğimizi belirleyeceğiz’ dedi. Gözler de bu açıklamanın ardından temmuz ayı maaşına çevrildi.”

BAKAN BİLGİN’DEN 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge çalışmasının bu ayın sonunda bitmiş olacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: “Kamu personelinin 3600 ek gösterge için en kapsamlı düzenleme yapacağımızı ifade etmek isterim, bu ayın sonunda bitirmiş olacağız. Ayrıntısını o gün paylaşacağız.” dedi.

ERDOĞAN: ALIM GÜCÜNÜ İYİLEŞTİRECEĞİZ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası flaş açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

“Vatandaşlarımızın hayat pahalılığının yol açtığı sıkıntılar sebebiyle zor günler geçirdiğini biliyoruz. Bilhassa dar gelirli insanlarımızın alın güçlerinde ki düşüşün farkındayız. Bir yandan enflasyonu dinleyecek tedbirleri alırken diğer yandan da ücretlerde yaptığımız artışlarla alım gücündeki gerilemeyi telafi etmeye çalışıyoruz.

Bu çerçevede yılbaşında asgari ücretten işçi, memur ve emekli maaşlarına kadar geniş bir alanda ciddi artışlar yaptık. Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz. Haziran ayı itibarıyla başvuruları başlayacak Aile Destek programı gibi yeni uygulamalarla da insanımızı sahipsiz bırakmıyoruz. Çeşitli başlıklar altında sadece geçtiğimiz ay milletimizin farklı kesimlerine sağladığımız sosyal desteklerin toplam tutarı 5,3 milyar liradır. Elektrik tüketim desteği için geçtiğimiz yıl yaklaşık 2,5 milyon haneye 2,5 milyar lirayı aşkın kaynak tahsis ettik. Doğalgaz tüketim desteği olarak da son 2 ayda 114 milyon lirayı aşkın bir kaynağı vatandaşlarımıza aktardık. Her iki desteğin de çerçevesini genişletecek çalışmaları sürdürüyoruz”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir