Bakan Bilgin canlı yayında açıkladı! ‘EYT’ye müjde’ diyerek paylaştılar…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrette ara zam sonrası çıktığı canlı yayında EYT’lilerin beklentilerine yanıt verdi. Bakan Bilgin’in açıklamalarını izleyicileriyle paylaşan Haber Global, Vedat Bilgin’in sözlerini “Bakan Vedat Bilgin emeklilikte yaşa takılanlara müjdeyi verdi! Beklenen haber geldi” sözleriyle yayınladı.

Bakan Bilgin canlı yayında açıkladı! ‘EYT’ye müjde’ diyerek paylaştılar…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Haber Global’de Erhan Ertürk’ün konuğu oldu.

Ertürk’ün EYT ile ilgili sorusu üzerine Bakan Bilgin şunları söyledi:

“Biz şöyle çalışıyoruz Erhan Bey. Önümüzdeki proje ne, önümüzdeki gündem ne; asgari ücret girdi araya, yaklaşık bir yıla yakındır 3600’ü çalıştık. Çok kapsamlı, çok adil olmamız gerekiyor.

“SÖZLEŞMELİ PERSONEL, EYT VE TEKRAR ASGARİ ÜCRET…”

Şimdi bizim sözleşmeli personelimiz var. Kamuda çok farklı düzeylerde, farklı isimlerde tanımlanmış sözleşmeliler var. Sözleşmeliler sorununu çözmek zorundayız. Önümüzdeki dosya o. Ondan sonra EYT var, ondan sonra tekrar asgari ücret var, ondan sonra geçici işçilerimiz var. Taşeron işçileri sorunu var, önümüzde birçok dosya var.

“BİR DAHAKİ ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİNE KADAR BİRKAÇINI DAHA TAMAMLAYACAĞIZ”

Tahmin ediyorum bir dahaki asgari ücret görüşmelerine kadar, yıl sonuna kadar bunlardan birkaçını daha tamamlayacağız.

LİSTENİN İLK SIRASINDA NE VAR?

Bakan Bilgin’in listenin ilk ve ikinci sırasında ne olduğunu soran Erhan Ertürk’e cevabı ise şöyle oldu:

“Listenin ilk sırasında sözleşmeliler var, ikinci sırada geçici işçiler sorunu var.  EYT var, diğerleri var. Şu anda dosyalar masanın üzerinde sıralanmış ve her birisiyle ilgili de çalışma grupları var, onlar çalışıyorlar.”

YIL SONUNA KADAR HALLEDİLEBİLİR Mİ?

Erhan Ertürk’ün “Yıl sonuna kadar ve 2023 yılı içinde bu sorunlu alanların tek tek halledileceği sonucuna varabilir miyim?” sorusu üzerine ise Bakan Bilgin şu cevabı verdi:

“Tabi, bunu ben birkaç yayında da söyledim, toplantılarda da açıkladım. Bu sorunların hepsini çözeceğiz inşallah. Bizim görevimiz sorun çözmek. Türk devletinin sorun çözme kabiliyeti artıyor.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir