AK Parti Mudanya adayı Dinçer, projelerini açıkladı

AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer, proje lansman toplantısıyla projelerini açıkladı. Dinçer’in projeleri arasında; yeni belediye binası, Denizcilik Lisesi, Mudanyakart, Mudanya Stadyumu ve Tirilye Stadyumu, büyükler için yaşam merkezi ve hayvan rehabilitasyon merkezi bulunuyor.

AK Parti Mudanya adayı Dinçer, projelerini açıkladı

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

AK Parti Mudanya Belediye Başkan adayı Gökhan Dinçer, proje lansman toplantısıyla projelerini açıkladı. Toplantıya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yanı sıra Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Recep Altepe katıldı.

DİNÇER PROJELERİNİ SIRALADI

Cumhur İttifakı Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer, “Bizim için Mudanya’nın sadece insanı değil, sokakta ve suda yaşayan canlıları da kıymetli. Yeşili, ağacı, çiçeği, zeytini de kıymetli. Asırlardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan, ilçemizin ihtişamlı ve az bilinen tarihi geçmişi de önemli. Biz Mudanya’yı tüm değerleriyle bir bütün olarak sevip yaşatmak için yola çıktık. Rasyonel çözüm üreten, insan odaklı bir belediye bizim yönetim felsefemiz olacak” dedi.

‘2 YILDA YENİ BELEDİYE BİNASI TAMAMLANACAK’

Mudanya Belediyesi’nin bir belediye binasının bile olmadığını ifade eden Dinçer, “Biz yeni belediye binamızı 2 yıl içinde bitireceğiz. Yeni belediye binamız ile hizmet kalitemizi artırırken, her 15 günde bir düzenleyeceğimiz vatandaş günü ile Mudanya ailemizle bir araya geleceğiz. Onlar bize gelmeyecek, biz onlara gideceğiz. Mudanya’da bir deprem bölgesi ve bununla ilgili ne yazık ki hazırlıksız. Yıllardır birçok yapının yapı kullanma ruhsatı sorunu var. Afet Master Planı ile Mudanya’da vatandaşlarımızın oturdukları binaların depreme dayanıklı olup olmadığının tespitini yapacağız. Kentsel Dönüşüm ve Afet Müdürlüğü kurup, bu müdürlük kapsamında güven masaları kuracağız. Depreme dayanıksız olan bölgelerde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatacağız. Mudanya’mızda çok iyi organize olmuş, gönüllü arama kurtarma ekipleri var. Bunları belediyemiz ile koordinasyonlu çalışacak hale getireceğiz. Mudanyalılar ne istiyor dediğimizde kapalı pazar yeri talebiyle karşılaştık. Kapalı pazar alanlarını vatandaşlarımızın istediği bölgelerde projelendireceğiz. Kapalı pazar alanlarımızın sayısını ihtiyaç duyulan mahallelerimizde gerçekleştireceğimiz projelerle arttıracak, daha verimli ve nitelikli kullanım alanları oluşturacağız. Mudanya halkının çağdaş ve modern mekanlarda alışveriş yapmasına imkan sağlarken, pazarcı esnafımızın da daha kaliteli hizmet vermesine katkı sunacağız. Kırsal alanda yaşamı desteklemek adına köy yerleşik alanları ile ilgili gerekli çalışmaları yapacağız” diye konuştu.

‘MUDANYAKART’I HİZMETE SUNACAĞIZ’

Dinçer sözlerini şöyle sürdürdü:

“MudanyaKart’ı hizmetinize sunağız. Proje çalışmalarına başladığımız MudanyaKart ile esnafımıza destek, emeklimize nefes ve en önemlisi de kentimizde yaşayan herkesi kapsayan büyük bir aile olacağız. Mudanya’daki vatandaşlara sorduğumuzda önümüze çıkan en önemli sorunlardan biri de ulaşım. Güney Çevre Yolu, Mudanyalıların şehir içi trafiğini Kuzey Çevre Yolu da Mudanya’nın İstanbul ve İzmir’e gidiş gelişlerine nefes aldıracak. Bursa Büyükşehir Belediyemizle birlikte Mudanya’nın ulaşımına ve kent içi trafiğine Nilüfer-Çağrışan bağlantı yolları, Bademli Bulvarı, Mudanya Yolu Şehir Hastanesi bağlantı yolu, Mudanya Yolu-Geçit–Bademli Kavşağı şerit genişletme projeleri ile köklü çözümler sunacağız. Şehir içinde ara sokaklardaki bakımsız yollarla köy yollarını sathi kaplama ve sıcak asfaltla konforlu hale getireceğiz. Şehrin tüm önemli noktalarına, acil ihtiyaç durumlarında halkımızın tüm gereksinimlerini karşılayacak şekilde gece ve gündüz ekonomik ve konforlu ulaşım sağlayacağız. Mudanya’daki trafik sıkışıklığının önemli bir bölümünü oluşturan park sorununu da, vatandaşlarımızın talep ettiği farklı noktalarda ve bölgelerde yapacağımız otoparklar ile ortadan kaldıracağız. Mudanyalılar, yeşil ve mavi ile özdeşleşmek istiyor. 45 km’lik sahilindeki maviliği ile gökyüzü maviliği arasında mutlu bir yaşam istiyor. Bursa Büyükşehir Belediyemizin Mudanya, Güzelyalı ve Tirilye Yat Limanı Projesi’ni sahil düzenleme ve Mudanyaport projemiz ile taçlandıracağız. Mudanya bir turizm bölgesi ancak bir tane bile turizm danışma ofisimiz yok. Belediyemiz bünyesinde yerli ve yabancı turistlerimiz için turizm ofisleri açacağız. Buralarda genç kardeşlerimiz de çalışacak ve kendi harçlıklarını kazanacaklar.”

YENİLENEBİLİR ENERJİ VURGUSU

Mudanya’da yeşil alanları artırarak, inşaat uygulamaları başta olmak üzere ilçe genelindeki tüm planlama ve tasarım çalışmalarında yenilenebilir enerji kullanımını önceleyen bir yönetim anlayışı içinde olacaklarını belirten Gökhan Dinçer, “İklim şartlarına ve olağanüstü hava olaylarına uyumlu doğa temelli çözümler ve eko sistem temelli yaklaşımlarla çevreye duyarlı ve iklime uyumlu bir Mudanya oluşturacağız. Hasköy ve Altıntaş mesire alanlarını yaparak halkımızın doğayla iç içe yaşamasına katkıda bulunacağız. Mevcut yerlerinde sorun yaşayan Mudanyalı balıkçılarımızın, daha konforlu ve hava şartlarılarına uygun balıkçı barınaklarına kavuşmasını sağlayacağız. Ayrıca, destek paketleriyle de balıkçılarımızın yanında olacağız” ifadelerine yer verdi.

DENİZCİLİK LİSESİ İÇİN GİRİŞİMLER OLACAK

“Tüm mahallelerimiz ve köylerimizde çocuklarımızın arkadaşlarıyla sosyalleşebilecekleri ve keyifle vakit geçirebilecekleri parklar kuracağız” diyerek sözlerini sürdüren Dinçer, “Ayrıca bütün çocuk parklarımızı güvenlik kameralarıyla denetleyeceğiz. Öncelikle kadınları iş gücüne katmak ve tüm Mudanya esnafına ihtiyaçları doğrultusunda yardımcı ve destek olmak istiyoruz. Bu yüzden öncelikle kadınlarımıza alım garantili hediyelik eşya üretimi konusunda destek verecek kırsal alandaki üretici kadınlarımıza E-Ticaret alanında destek vererek, öncülük edeceğiz. Halkımızın yoğun talepleri arasında yer alan Denizcilik Lisesi’nin de Mudanya’mızda yer almasıyla ilgili bakanlıkla görüşmelerimizi yaptık. Geleceğin denizcileri Mudanya Denizcilik Lisesi’nde yetişecek. Mudanya’da her gencin talebi, her türlü branşı kapsayan spor tesislerinin kurulması. İşte Cumhuriyetimizle yaşıt Mudanya Spor’umuzun sahasının durumu ortada. Mudanya stadyumunu bulunduğu alanda ‘yaşayan stadyum’ konseptiyle birçok spor branşına ev sahipliği yapacak şekilde projelendireceğiz. Mudanya Stadımız gibi Tirilye Stadımızı da yapacağız. Ayrıca Mudanyalı gençlerimizin gerekli bilgi ve beceri anlayışlarını edinmelerine, kişiliklerini geliştirmelerine, fiziksel ve ruhsal sağlıklarını korumalarına, sosyalleşmelerine katkı sunmak ve yeni teknolojilerle buluşturmak adına Gençlik ve E-Spor merkezimizi hayata geçireceğiz” dedi.

BÜYÜKLER İÇİN YAŞAM MERKEZİ

Mudanya nüfusunun yüzde 30’unun 60 yaş üstü olduğunun altını çizen Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer, “Sahillerimiz günlük kullanımlarının yanında su sporlarıyla da öne çıkacak. Yelken, kano, dalış gibi su sporlarını geliştirmek için su sporları merkezini hayata geçireceğiz. Mudanya’mızın nüfusunun yüzde 30’u 60 yaş üstü. Yıllarca memleketimize hizmet etmiş büyüklerimiz için Yaşam Merkezi’ni hayata geçireceğiz. Büyüklerimizin sosyalleşeceği, boş vakitlerini keyif ve huzurla geçirecekleri Emekliler Lokali’nin yanı sıra evde hasta bakımı ile sağlık hizmetini onların ayağına götüreceğiz. İhtiyaç sahibi 60 yaş üstü büyüklerimiz için MudanyaKartlarına yükleme yaparak, temel ihtiyaç malzemelerini almalarına destek olacağız. Engelli vatandaşlarımıza günlük hayatlarını kolaylaştırmaları ve kentin tüm imkanlarından sorunsuz bir şekilde faydalanmaları için “Engelsiz Kent Mudanya” projesini hayata geçireceğiz. Bunun yanı sıra sosyal ve ekonomik alanlarda sağlayacağımız destek ve imkanlarla aileleriyle birlikte Mudanya’da yaşama keyfinden en üst düzeyde faydalanmalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

Dinçer sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz hayvanları çok seviyoruz ve tüm canlılara saygı duyuyoruz. Özellikle sokak hayvanlarını korumak ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere modern bir hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi açacağız. Ve en mutlu gününüz için evlenecek çiftlerimize kaliteli, şık ve geniş bir mekân olarak projelendirdiğimiz Mudanya Nikahevi’ni halkımıza kazandıracağız.”

AKTAŞ’TAN MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI’NA GÖNDERME: 10 YIL BAŞKANLIK YAPTI HİÇBİR ŞEY YOK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “1 Nisan sabahından itibaren Gökhan Dinçer’in çok güzel işler yapacağını inanıyorum. Biz burada çok güzel işler yapmaya çalıştık fakat çok fazla mesafe alamadık. 10 yıl belediye başkanlığı yaptı fakat anlatacağı hiçbir şey yok. Güzelyalı Sahili’nde Haziran Temmuz gibi ihya etmiş olacağız. Siz CHP’li belediyelerden yaptıklarını anlatanı gördünüz mü? Yapacaklarını anlatıyorlar çünkü hiçbir şey yapmıyorlar” diye konuşarak devamında Hakan Fidan’ın Bursa’da olmasından duyduğu mutluluğu da dile getirdi.

‘GÖKHAN DİNÇER ÖYLE BİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAK Kİ HEP SİZİN YANINIZDA OLACAK’

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, “Hakan Fidan buraya bir alelade toplantı için gelmedi. Bu Mudanya adayımız Gökhan Dinçer’in bir başarısı. Bu gücünü, bu kabiliyetlerini Mudanya’nın gelişmesi için kullanacak. Onun bakış açısıyla çok farklı bir Mudanya’yı göreceğiz. Bizim anlayışımız bir hizmet siyaseti. Biz bir dönem boyunca ev ödevlerimizi yerine getirmek için gayret ediyoruz. Bize rakip olduğunu iddia edenlerin hiçbir zaman böyle bir anlayışı olmadı. Onlar sadece algıları yönetmeye aday oldular. Burada vatandaş darda kaldığında telefonla aradığında cevap veren bir Belediye Başkanı yoktu. Gökhan Dinçer, öyle bir Belediye Başkanı olacak ki daima sizin yanınıza olacak, telefonları her zaman açık olacak. Yaşlılarımızın bir sıkıntısı olduğunda Gökhan Dinçer Başkanımızı arayacak. Gelin Mudanya’yı gerçek belediyecilik ile buluşturalım” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE ULUSLARARASI DÜZEYDE ÖNEMLİ BİR AKTÖRE DÖNÜŞMÜŞTÜR’

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gökhan Dinçer hakkında düşüncelerini belirterek konuşmasına başladı. Fidan, “Kendisinin dinamizmi ve sizin ona gösterdiğiniz kabul her şeyin ötesinde. O da sözlerini tutacak ve sizde ona oy vereceksiniz” dedi.

Fidan, “Mudanya çok müstesna bir yere sahip. Bizler şehitlerimizden aldığımız emaneti daha yukarıya götürmeye çalışıyoruz. Milli şahlanış sürecindeyiz. Bir ülkenin hep kahramanları vardır. Son 21 yılda Türkiye’nin hangi noktadan nereye geldiğini, nasıl bir sıçrama kaydettiğini hepimiz biliyoruz. Türkiye, uluslarası düzeyde de önemli bir aktöre dönüşmüştür. Devletimiz ve milletimiz için Cumhurbaşkanı’mızın nasıl çalıştığına yakından şahidim. Türkiye her alanda sözünün tam anlamıyla çağ atladı. Küresel savunma ihracatları endeksinde rekor kıracak düzeye geldik. Her alanda çıtayı yükselterek yepyeni bir çığır açtık. Gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizi ihmal etmedik. Savaşların artma eğiliminde olduğu bir dönemdeyiz. Mevcut sistemin acizliği Gazze’de ifşa olmuştur. Mit’teki görev sırasında sadece önümüze çıkan değil peşimize çıkan teröristi de yakalayacağız demiştik. Öyle de yaptık. Sadece uluslarası sistemin önümüzdeki çıkardığı engellerle değil bölgemiz, milletimiz için iyi olanında peşinde koşacağız. Türkiye adalet ve vicdan temelinde öncü rol oynamıştır. Türkiye artık oyun kuran gerektiğine oyun değiştiren bir konumdadır. Terörle mücadelede son 21 yılda önemli adımlar attık. En başta söylediğim gibi oyun bozuculuk liderlik gerektiriyor. Bursa önemli bir şehirdir. Son 21 yılda Cumhurbaşkanımıza ve dava arkadaşlarına gösterilen güven ortadadır” diyerek Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Gökhan Dinçer için destek istedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir