Bakan Işıkhan TÜED’i ziyaret etti…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Emekliler Derneği’ne ziyarette bulundu. Bakan Işıkhan’a Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Dr. Raci Kaya da eşlik etti.

Bakan Işıkhan TÜED’i ziyaret etti…

Ziyarette TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, Genel Sekreteri Gazi Aykırı, Genel Mali Sekreter Ünal Bandır, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Abdülkadir Ersal, Hukuk Danışmanları Av. Cafer Tufan Yazıcıoğlu, Basın Danışmanı Mehmet Emin Tangören, Araştırma Müdürü Namık Tan, Ankara şubelerinin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen “2024 Emekliler Yılı” etkinliği kapsamında gerçekleşen ziyarette konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin ekonomik beklentilerinin yanı sıra sosyal ve kültürel ihtiyaçların da karşılanması için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Işıkhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“2024 yılının emekliler yılı olması sebebiyle yapacağımız çalışmaları, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte hayata geçirme arzusundayız. Sosyal ve kültürel projelere ağırlık vererek yapacağımız çalışmalarımızda Türkiye Emekliler Derneği de en güçlü paydaşımız olacaktır. Emeklilerimizin yaşam kalitesinin yükseltilebilmesi için el ele verip ortak projelere imza atmak istiyoruz” dedi.

İNTİBAK YASASI

Ziyarette konuşan TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Sayın bakanımız ve sayın SGK başkanımız ziyaretleriyle bizleri mutlu etmişlerdir. 2024 yılının sayın Cumhurbaşkanımız tarafından emekliler yılı olarak ilan edilmesi de oldukça önemli bir adımdır. Emeklilerimizin en büyük beklentisi büyük bir haksızlığı ve mağduriyeti ortadan kaldıracak olan intibak yasasının bir an önce gündeme alınması ve “2024 Emekliler Yılı” içerisinde çözüme kavuşturulmasıdır. Emekli topluluğumuza yönelik Sosyal ve kültürel projelerin bilimin ışığı altında bakanlığımız ve sosyal güvenlik kurumumuz ile üniversitelerimizin ortak çalışmalarıyla hayata geçirileceğini umut ediyoruz. Bu konuda derneğimizde; Gazi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve İzmir Dokuz Eylül üniversiteleriyle zaten ortak çalışmalar yürütmektedir. Ayrıca BM ve AGE- Europe da ülkemizin emeklilerini ve yaşlılarını temsil etmektedir. Dolayısıyla emeklilere yapılacak her türlü sosyal ve kültürel projenin de en büyük destekçisi olacağımızın hiç şüpheniz olmasın” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir