Bakan Kurum açıkladı! Kentsel dönüşümde kira desteği artıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İstanbul’daki sosyal konut projesi kapsamında açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum açıkladı! Kentsel dönüşümde kira desteği artıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:  “Esenler’de 2 milyon metrekare sosyal alanı boşaltılarak bu ihtiyacı gidermiş olacağız. İnşallah 19 Ağustos’ta 17 Ağustos’un yıldönümünde cuma günü büyük bir coşkuyla 2030 konutumuzun anahtarlarını teslim edeceğiz. Depremde kaybettiğimiz kardeşlerimizi yad edeceğiz. Bu manadaki kararlılığımızı da ortaya koymuş olacağız.

“BİZE DÜŞEN ÇALIŞMAKTIR, ÜRETMEKTİR”

Maalesef kentsel dönüşüm sürecini siyasi bir malzeme olarak kullananlara sesleniyorum. 60 bin konutluk Türkiye’nin en örnek proje alanından sesleniyorum. Artık konseyler, çalıştaylar dönemi bitmiştir. Her şey ayan beyan ortadayken bu kadar riskli bina varken, kentsel dönüşümü seferberlik ruhuyla İstanbul’un 39 ilçesi 81 ilde devam etmektedir.

Türkiye’de dönüştürdüğümüz 3 milyon konuttan bahsediyoruz. İstanbul’da 140 bini devam eden deprem dönüşümünden bahsediyoruz. Bize düşen çalışmaktır, üretmektir. Biz bu noktada tüm belediyelerimize çağrımız gelin bu seferberlik ruhuna elinizi taşın altına koymak suretiyle destek sağlayın. Eleştirmek en kolaydır, iş yaparken eksiklikte olabilir ama asıl olan vatandaşa yapacağınız hizmetlerdir. İstanbul’un deprem dönüşümü ile ilgili adım atmaktır. Biz bu adımları kararlı bir şekilde atmaya devam edeceğiz.

İstiyoruz ki 17 Ağustos’lar bir daha yaşanmasın. Enkaz altında hiçbir vatandaşımız evladını aramasın. Biz her depremde milletimizin yanına gidiyoruz, acılarına ortak oluyoruz ve sözlerimizi tutuyoruz. Bizlere düşen görevin de bu olduğu düşüncesi ile şehri yöneten insanları aynı duygu ve göreve davet ediyorum. Bu çerçevede hayatını kaybeden vatandaşlarımızı yad ediyorum.”

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KİRA DESTEĞİ ARTACAK

Kampanyaya katılan firmalar süre boyunca fiyatta değişiklik yapmama sözü verecek. Bireysel kentsel dönüşümde şu an İstanbul’da bin 150 lira olan kira desteği yüzde 30 artışla bin 500 lira olacak.

Bireysel kentsel dönüşümde şu an 400 baz puan ve 400 bin olan oranlar 600 baz puan ve 600 bine yükseltilecek. Belediyelerin kentsel dönüşüm projelerine yüzde 50 faiz desteği verilecek.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir