Bakan Soylu’dan Bursa’daki patlamaya ilişkin açıklama: Saldırıların faillerini tespit ettik

NTV yayınında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa’da cezaevi aracına bombalı saldırı ile İstanbul Gaziosmanpaşa’da TÜGVA binasının yanında meydana gelen patlamayı değerlendirdi. Her iki saldırının da faillerini tespit ettiklerini açıklayan Soylu, ”Bursa’daki eylemi MLKP, İstanbul’dakini ise DKP-BÖG örgütü gerçekleştirdi” dedi.

Bakan Soylu’dan Bursa’daki patlamaya ilişkin açıklama: Saldırıların faillerini tespit ettik

İçişleri Bakanı Süleyman soylu NTV’de katıldığı programda Bursa’daki patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu’nun açıklamalarının satır başı şu şekilde;

‘BURSA’DAKİ HÜCREYİ 8 AYDIR ARIYORDUK’

“Terör örgütü ses getirecek eylemler yapılmasının  talimatı veriliyor. Bu eylemleri yaparak metropol ve şehirlerde tedirginlik yaratarak kendilerine alan açmaya çalışıyorlar. İstanbul’daki ses bombası boru tipli bir bomba, Bursa’daki el yapımı ve uzaktan kumandalı patlayıcı. İstanbul’daki olayın faillerini o akşam tespit ettik. Bursa’daki olay ve 2019 yılında Adana’daki olay birbirleriyle benzer olaylar. Terör örgütünü işaret eden olaylardır. Bursa’daki hücreyi 8 aydır arıyoruz. Böyle bir eylem yapılabilme olasılığı zerine arıyorduk. Biz bu tip eylemlerin olabileceği konusunda istihbaratımız var. Terör örgütü içeriden beslenemiyor artık. Ancak eylem katılımını arttırabileceğini düşünüyor. Büyük bir dağılma yaşıyor bu dağılmayı aşmak için bir takım eylemler gerçekleştirmeye çalışacaklar. Yılbaşından bu yana 25 eylemlerini engelledik.”

“Türkiye terörle mücadelede çok önemli adımlar attı. Önceki dönemlerle kıyas kabul etmeyecek kadar önemli adımlar attı. Terör örgütleri fırsat kollarlar. 15 Temmuz’dan bugüne kadar yurt içinde 1789 terör eylemi engellendi. Terörle mücadelede başarının temelinde yeni konsept var.Terör örgütü kırsalda etkinliğini kaybetti, mağaralarda.”

‘FAİLLERİ TESPİT ETTİK’

“İstanbul’daki bomba boru tipli pil düzeneğiyle çalışan bomba Bursa’daki el yapımı uzaktan kumandalı patlayıcı. Bursa’daki İstanbul’daki olayın faillerini tespit ettik. PKK’ya taşeronluk yapan iki örgütle bağlantılılar. Eylemleri PKK’ya taşeronluk yapan MLKP ve DKP-BÖG terör örgütleri gerçekleştirdi.”

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik terör bağlantılı kişilerin istihdam edildiği iddiasına yönelik soruşturmada son durum nedir? Müfettişler soruşturmayı tamamlandı mı? Raporlar size ulaştı mı?

Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir. Hukuka tüm kamu kuruluşları uymak durumunda. Kimsenin biz oy aldık istediğimizi yaparız gibi bir söz söyleme hakkı yok. Kısıtlar belli. Kurumlar hukuka uymazsa müeyyidelerle karşı karşıya kalır. Terör irtibatlarıyla ilgili biz sorumluyuz.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir