Bakan Yerlikaya: Bursa’da 114 operasyon düzenledik

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa’da bir dizi ziyaretinin ardından Güvenlik, İstihbarat, Koordinasyon toplantısına katıldı. Yerlikaya, Bursa’da terör örgütlerine yönelik 114 operasyon düzenlendiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya: Bursa’da 114 operasyon düzenledik

KAMERAMAN: MESUT ERDOĞAN

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa programları kapsamında, AK Parti Bursa İl Başkanlığında gerçekleştirdiği ziyaretin ardından AK Parti Bursa İl Teşkilatı ile Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde güvenlik toplantısı yaptı.

‘BURSA’DA 114 OPERASYON DÜZENLEDİK’

Bakan Yerlikaya’nın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Türkiye’nin öncü şehirlerinden olan Bursa güvenli olursa, Türkiye huzurlu ve güvenli olur.

Değerli arkadaşlarım, büyük bedel ödeyerek kurduğumuz cumhuriyetimizin 100. yılı hayırlı olsun, Allah’a hamd olsun. Şimdi ikinci yüzyılın başlayacağı tarihi bir sürecin içindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, tam da böylesine anlamlı ve tarihi bir görevde. Bu vizyon, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten Adnan Menderes’e, Turgut Özal’dan Necmettin Erbakan’a; cumhuriyetimizin yarım kalan hayallerinin yer aldığı Türkiye’nin hedefleridir.

Değerli arkadaşlar; başta terör, uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı organizatörleri olmak üzere operasyonlarımızı ülkemizin dört bir yanında aralıksız sürdürüyoruz.

Şimdi sizlerle Bursa’da 120 günde, polis ve jandarmamızın gerçekleştirdiği operasyonlarla ilgili kısa bilgileri paylaşmak istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesidir. Terörle mücadelede tek bir hedefimiz var. O da son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdürmektir.

Evet bu dönem Bursa’da bölücü terör örgütü PKK, KCK, FETÖ örgütlerine yönelik 114 operasyon düzenledi. Bu operasyonlarda 11 terörist etkisiz hale getirildi, 163 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 24’ü  tutuklandı.

ZEHİR TACİRLERİNE YÖNELİK OPERASYONLAR

Terör örgütlerine ve iş birlikçilerine finansal kaynak sağlayan başta gençlerimiz olmak üzere toplumumuzu zehirlemeye çalışan zehir tacirlerine hayatı zehretmek için gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Düzenlemeye de devam edeceğiz.

‘BURSA’DA 225 BİN 150 GÖÇMEN BULUNUYOR’

Sizlere öncelikli olarak Bursa’da düzenli göçmen sayılarını paylaşmak istiyorum. Nedir düzenli göçmen? Ülkemize giriş, kalışı, yasal olan yabancı düzenli göçmen diyoruz. İşte Bursa’mızda düzenli göçmen sayıları, geçici koruma altında bulunan Suriyelilerin sayısı 170 bin 171. İkamet adreslerinin sayısı 52 bin 17. Uluslararası koruma kapsamında kalanların sayısı 2 bin 396. Toplam Bursa’mızda 225 bin 150 göçmen bulunuyor. Israrla belirttiğimiz gibi her zaman söylediğimiz gibi bizim mücadelemizin olağanında göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörleri bulunuyor.”

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir