Bakan Yerlikaya’dan 1 Mayıs açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kutlamalar için İstanbul’da 40 ayrı güzergah belirlendiğini aktaran Bakan Yerlikaya, Taksim Meydanı’nın yer ve güzergahlar arasında olmadığını söyledi.

Bakan Yerlikaya’dan 1 Mayıs açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 1 Mayıs nedeniyle şimdiye dek 55 ilden 103 ayrı etkinlik başvurunun yapıldığını belirten Bakan Yerlikaya, “Hepsine izin verildiğini söyledi ancak İstanbul için ayrı bir parantez açtı. Bakan Yerlikaya, İstanbul’da belirlenen güzergahlar arasında Taksim’in olmadığını açıkladı.

Bazı sendikaların Taksim’de 1 Mayıs’ı kutlamak için başvuru yaptıklarını belirten Bakan Yerlikaya, “Onlara izin verilmeyeceği yazılı olarak bildirildi. Terör örgütleri de Taksim meydanına gelin çağrısı yapıyorlar. Taksim meydanı izin verilen güzergahlar arasında değildir. Konumu itibarıyla yürüyüş için uygun değildir” ifadelerini kullandı.

Son dakika! Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim kapalı olacak - 1. Resim

29 caddenin trafiğe kapatılacağını söyleyen Bakan Yerlikaya, “1 Mayıs’ta başvuranlar Taksim Anıtı’na çelenk koyabilecek, Kazancı yokuşuna çiçek bırakabilecekler. 11 müracaat var bu konuda” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir