BAL-GÖÇ’te seçim muamması… Kongre öncesi yeni gelişme!

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nde mahkemeye yapılan kayyumun iptali başvurusu talebi reddedilirken, Genel Kurul tarihi ile ilgili de yeni bir gelişme yaşandı.

BAL-GÖÇ’te seçim muamması… Kongre öncesi yeni gelişme!

3 Temmuz Pazar günü genel kurul ile yeni başkanını seçmesi beklenen BAL-GÖÇ’te hareketli saatler yaşanıyor.

Kayyumun iptali talebinin reddedilmesinin ardından konunun detayları da netleşmeye başladı.

Pazar günü yapılması beklenen genel kurulda gündem maddeleri içerisinde divan başkanlığı seçiminin yer almadığı ortaya çıkarken, mahkeme başkanı bu durumun kanunlara aykırı olduğunu dile getirdi.

‘KAYYUM DİVANI YÖNETEMEZ’

Karar öncesinde BAL-GÖÇ’ün büyük bir camia olduğu vurgusunu yapan mahkeme başkanı, kayyum yetkililerinin divanı yönetemeyeceğini söyleyerek; üç adayın uzlaşarak ortak bir aday belirlemesi yönünde bir adım atılması gerektiğini ve adayların salona birlikte girerek, demokratik bir şekilde seçimin tamamlanması yönünde tavsiyelerde bulundu.

SONBAHARDA MI YAPILACAK?

BAL-GÖÇ’e atanan kayyum yetkilileri yaşanan bu olay sonrası 3 Temmuz’da yarışması beklenen üç aday ile bir araya gelerek görüşmelerde bulundu.

Adaylardan Hasan Öztürk ve Kader Özlem’in geniş bir katılım sağlanması ve 13 Mart’ta yaşanan gerilimlerin yaşanmaması adına genel kurulun sonbaharda gerçekleşmesi yönünde görüş belirttiği öğrenildi.

Kayyumun, oy çokluğu esasına göre karar vermesi bekleniyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir