‘Barbie’ filmi uluslararası boya kıtlığına yol açtı

Başrollerini Margot Robbie ve Ryan Gosling’in paylaştığı, merakla beklenen ‘Barbie’ filminin yapımında kullanılan pembe boya miktarının uluslararası boya kıtlığına neden olduğu belirtildi.

‘Barbie’ filmi uluslararası boya kıtlığına yol açtı

Gerwig imzalı ‘Barbie’ filmi için geri sayım başladı. 21 Temmuz’da vizyona girecek olan film şu günlerde prodüksiyon tasarımında kullanılan boya miktarıyla gündem.

Filmin prodüksiyon tasarımcısı Sarah Greenwood, iç mekan dergisi Architectural Digest‘e verdiği söyleşide, “Dünyanın pembe renk stoğu tükendi” dedi.

ULUSLARARASI BOYA KITLIĞI

Filmin pembe ağırlıklı estetiği ‘Barbiecore’ olarak adlandırıldı ve tarz sosyal medyada viral oldu Gerwig, ünlü oyuncak bebeğin sembolik rengine saygı duruşunda bulunarak seti neredeyse tamamen pembeye boyamıştı. Gerwig’in bu tercihi uluslararası boya kıtlığına yol açtı.

ABD’li yönetmen “Çocukluk tadının korunması önemliydi. Pembelerin çok parlak olmasını ve her şeyin neredeyse ekstrem olmasını istedim. Küçük bir kızken bana Barbie’yi sevdiren şeyi unutmak istemedim” dedi.

‘BARBİECORE’ YÜKSELİŞTE

Son yayınlanan uzun fragmanda pembe rengin sadece kıyafetlere ve mobilyalara ayrılmadığı; aynı zamanda manzara ve doğa tasvirlerinde de pembe bir renk tonu kullanıldığı dikkat çekiyor.

Fragmanlar ‘Barbiecore’ estetiğine olan ilgiyi de hızlandırdı. Lyst adlı moda arama platformuna göre tüketicilerin eskisine göre daha fazla pembe kıyafet ve eşyalar satın aldığı belirtiliyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir