‘Barbie’ trendi Apple’a sıçradı

Apple Watch Series 9 için yeni renk seçeneği ortaya çıktı. Barbie filmi ile birlikte insanların ilgi ve alakasının bir hayli arttığı pembe renk, yeni akıllı saatte kullanılacak.

‘Barbie’ trendi Apple’a sıçradı

21 Temmuz’da vizyona giren Greta Gerwig imzalı Barbie filmi, tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Yayınlanmasından çok kısa bir süre sonra, ABD’de 26 milyon doların üzerinde hasılat elde ederek, Christopher Nolan’ın Kara Şövalye filminin gişe rekorunu kırdı.

Aşırı pembe renk kullanımı nedeniyle dünyada boya kıtlığına yol açtığı eleştirileriyle de gündeme gelen Barbie filmi, teknoloji sektöründe de kendine yer edinmeyi başardı. Ortaya çıkan yeni iddiaya göre, Apple Watch Series 9 modelinde kullanıcılara pembe renk seçeneği sunulacağı bildirildi.

APPLE WATCH 9 YENİ RENK SEÇENEĞİYLE GÜNDEMDE

Apple ile alakalı sızıntılarıyla tanınan ShrimpApplePro isimli Twitter kullanıcısı, yeni akıllı saatin tıpkı önceki modelde olduğu gibi 41mm ve 45mm boyutlarında geleceğini öne sürdü.

İddia doğru çıkarsa Apple Watch Series 9 ile Watch Series 8 arasında boyutsal bir farklılık beklenmiyor. Ama dikkate değer farklılık, renk tarafında görülecek. Halihazırda gece yarısı, yıldız ışığı, gümüş ve kırmızı olmak üzere dört farklı renkte bulunan Apple Watch pembe varyantın eklenmesiyle çeşitliliğini artıracak.

İPHONE’DA DA VAR

Apple pembe rengi ürünlerinde ilk defa kullanmıyor. Örneğin 2013 yılında piyasaya sürülen iPhone 5C’de ve 2015’te satışa sunulan iPhone 6S’te de yer verilmişti. Son olarak 2021 yılında piyasaya çıkan iPhone 13 serisi de pembe renk seçeneği lie kullanıcı karşısına çıkmıştı.

Pembe, Apple’ın ürünleri için bir süredir popüler bir renk haline geldi. Böylece Apple Watch Series 9 modeliyle birlikte teknoloji devi firma, bu stratejisini devam ettirecek.

EYLÜL’DE ÇIKACAK

Apple Watch 9, Apple’ın Eylül’de gerçekleştireceği tahmin edilen ürün lansmanında tanıtılacak. iPhone 15 serisine de yer verilecek bu etkinlikte şirket en yeni modellerini kullanıcılarla buluşturacak. Bloomberg’den Mark Gurman, etkinliğin birkaç hafta ertelenebileceğini ve Ekim’de gerçekleştirilebileceğini iddia etmişti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir