Başkan Erdem’den ‘LGBT’ye özel merkez’ iddialarına sert yanıt!

Bazı medya kuruluşlarında ortaya atılan iddiaların linç girişimi olduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Nilüfer Belediyesi sanki gençleri eşcinselliğe teşvik ediyormuş gibi asılsız, kasıtlı ve siyaset uğruna halkı yanıltarak kamu barışını bozacak yayınlar yapılmaktadır. Bunları reddediyorum ve kınıyorum.” dedi.

Başkan Erdem’den ‘LGBT’ye özel merkez’ iddialarına sert yanıt!

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, geçtiğimiz günlerde bazı medya kuruluşlarında “Nilüfer Belediyesi LGBT için özel merkez kurdu” başlığıyla yapılan haberler hakkında açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısına CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ve partililer katıldı.

‘AKIL TUTULMASI YAŞANIYOR’

Ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu belirten Turgay Erdem, “Son günlerde medya tarihine ve siyaset tarihine geçecek, inanılmaz olaylar yaşıyoruz. Adeta bir akıl tutulması yaşanıyor. Biliyorsunuz sosyal medya üzerinden Nilüfer Belediyesi’ne yönelik bir karalama kampanyası başlatıldı. Bir yerden düğmeye basıldı ve bir anda sosyal medyada, yandaş basında ve birçok internet yayınında aynı başlığı görür olduk. “CHP’li Nilüfer Belediyesi LGBT için özel merkez kurdu” başlığıyla servis edilen asılsız haberler yayınlandı. Hemen yazılı bir açıklama yaparak iddiaların asılsız olduğunu söyledik. Bir kez daha altını çizerek söylüyorum… Nilüfer Belediyesi’nin LGBT bireylere özel herhangi bir merkezi yoktur.” söyledi.

‘BAHSEDİLEN MERKEZ EĞİTİM ÇALIŞMALARININ YÜRÜTÜLDÜĞÜ BİR MEKANDIR’

Nilüfer Belediyesi tarafından açılan atölyenin faaliyetleri hakkında bilgi veren Erdem, “Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Nilüfer Gençlik Evi’nde gençlere yönelik Toplumsal Cinsiyet Atölyesi organize etmiştir. Bahsedilen merkez Nilüfer’de gençlerin eğitim çalışmalarını yürüttüğü bir mekandır ve LGBT bireylere özel bir merkez değildir. Bahsedilen atölye çalışmasında gençlere; toplumsal cinsiyet eşitliği, temel kavramlar, şiddet ve şiddetle mücadele yöntemleri gibi konuları içeren bir eğitim verilmesi planlanmıştır.” dedi.

‘GENÇLİK EVİ BASILDI’

Yapılan açıklamalara rağmen karalama kampanyasına devam edildiğini söyleyen Erdem, “Nilüfer Kent Konseyi’ni ve Gençlik Evi’ni hedef tahtasına koydular ve bu kışkırtmaların sonunda kendisine “ülkücü gençlik” diyen bir grup Nilüfer Gençlik Evi’ni bastı.
Ardından İçişleri Bakanlığı’nın hakkımızda soruşturma başlatacağı duyumunu aldık. Ardından Cumhuriyet Kadınları Derneği ile ülkücü gençler belediyemizin önünde tekbir getirerek bizi kınayan açıklamalar yaptılar. Belediyemizin Eşitlik Birimi’ni “LGBT Dayatma Merkezi” olarak tanımlayıp eleştirdiler. “Yani biz ne dersek diyelim sesimizi duyan olmadı. ifadesini kullandı.

‘OLMAYAN MERKEZ ÜZERİNDEN KAMPANYA YÜRÜTÜYORLAR’

Konuşmasına devam eden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Bazı siyasi partiler de “bu merkez ahlaka aykırı” diyerek bizi kınadılar. Yani hâlâ olmayan bir merkez üzerinden kampanya yürütüyorlar.” dedi.

‘BİZZAT İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGESİYLE KURULDU’

Erdem, “Eşitlik Birimi sadece Nilüfer Belediyesi’ne özgü bir oluşum değildir. Bizzat İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle pek çok belediye bünyesinde Eşitlik Birimi kurulmuştur. Bu birim toplumun farklı kesimlerine toplumsal cinsiyet eğitimleri de vermektedir. Her gün bir kadın cinayetiyle ya da bir şiddet haberiyle uyandığımız bir zamanda insanlara bu eğitimlerin verilmesinden doğal ne olabilir?
Öte yandan Milli Eğitim bünyesinde bile toplumsal cinsiyet eşitliği içeriğiyle sosyal organizasyonlar yapıldığını biliyoruz. Gençleri şiddet kavramını sorgulamaya yöneltmesi bakımından bu da doğru bir iştir. Ama Nilüfer Belediyesi yapınca işte böyle siyaseten karalama kampanyalarına hedef olur.” ifadesini kullandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:

“Nilüfer Belediyesi sanki gençleri eşcinselliğe teşvik ediyormuş gibi asılsız, kasıtlı ve siyaset uğruna halkı yanıltarak kamu barışını bozacak yayınlar yapılmaktadır. Bunları reddediyorum ve kınıyorum.

Vatandaşlarımızdan, bu yalan haberler üzerine kurulu karalama kampanyalarına alet olmamalarını ve gerçeği sorgulamalarını rica ediyorum.

Yandaş basının bu süreçte attığı başlıklar nasıl bir nefret suçu işlendiğinin kanıtıdır.

Sonuç itibarıyla bu siyasi bir linç girişimidir ve öyle anlaşılıyor ki asıl hedef CHP’dir.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir