Başkan Kanar son 5 yıllık hizmetlerini anlattı

Belediye Başkanlığı’na veda eden Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, 31 Mart yerel seçimleri öncesi son 5 yıl boyunca yaptığı icraatları anlatı.

Başkan Kanar son 5 yıllık hizmetlerini anlattı

HABER: FİKRET TURAN

Nilüfer Ramada Hotel‘de gerçekleştirilen programda Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın, 31 Mart yerel seçimleri öncesi son 5 yıl boyunca gerçekleştirdiği hizmetleri anlattı.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Şunu baştan söyleyeyim bir Belediye Başkanı olmak için önce hayaliniz olması lazım. Sonra bütçenizin olması lazım. Şehri biraz size bahsedeceğim.  Altyapıyı kazdıkça gördük ki benim amacım olan altyapı bir zaman sonra daha farklı projelerle, daha farklı sıkıntılarla araca dönüştü.

Bir maden ocağını belki de bittiğinde dünya baş vuracağımız bir maden ocağını şu anda yapıma başlattık. Altında da kalmış, kazılmış, bırakılmış anı şu anda ilçemizde planlanan şekilde devam ediyor. Bu şekilde de bu altı kalan yerlerin yapılamayan yerleri planlamaya devam edecek.

Turizm Bakanlığından 4 yıldan beri uğraşıyoruz ve  bu alanların koruma amaçlı imar planı onaylandı. İnşallah yirmi beş binliği onaylandı. Bir biri beş binliği Bursa’da bir bölü musallat olduğu zaman. Ancak işe başlayabileceğiz.

Tarım ve sanayi şehri istediğimiz yerde şu anda yoktu. Mustafakempaşa Belediyesi’ne ait şu anki, yeni parayla 1 milyar TL değerinde bir arsa kamuoyuna yapıldı ve inşallah burayı, sanayi alanları, imar alanlarını onaylanan 400’den tek parça dört yüzüncü bir alanı diğer az önce işin başında anlattığım konut şehri düşük yoğunluklu, konut şehri. ve Mustafa Kemal Paşa’nın istihdamı, sanayi şehri böylece üst ölçekte falan planlandı ve hayata geçirildi. Lafta kalmadı. Hayatta en sevdiğim şey. Yapılacak şeyler. Yapıldı, edildi, onaylandı. Şu anda ilk aşaması bitti, hepsi hazır. Hatta az önce bahsettiğim düşük unuttuğu. Projede bile müteahhit işine başladı

“KOLAY OLSAYDI HERKES YAPARDI”

Hiçbir şekilde isyan etmedik. Kolay olsaydı herkes yapardı. Mottomuz bu. Çünkü şehri tam anlamıyla şantiye alanına çevirmek hiç kolay geldik. İlçenin alt yapısı yüzde 30 kaldı. Altyapının benim amacım olarak girdiğimde gördük ki iyi ki altyapıya girmişiz. Herkesin önem verdiği şeyi fark ettik.

Sosyal bakımdan da ilçemizin bir yardım ve paylaşım noktasında eksikliğini gördük alt yapıdan sonra en önem verdiğim proje bir aş evi, gıda, giysi bankasının olduğu bir aş evi kurduk. 383 aileye 3 öğün sıcak yemek veriyoruz. Bütün ilçenin zekatlarını, hayırlarını verdiği bir aş evine sahip olduk. 6 aylık bir et stoğuna sahibiz. Hayır severlerimize teşekkür ediyorum.

Şehri büyütüp şehre değer katmaya çalışıyoruz otobansızlık, istikrasızlık şehrin büyümesini engelleyen bir şey Mustafakemalpaşa özel ve güzel bir yer. Bu yer için 5 sene boyunca çalıştık.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir