Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından ilk kez basın mensuplarıyla düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
31 Mart yerel seçimleri hakkında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, “İki baharı birden kutluyoruz. 31 Mart seçimleri Türkiye için çok güzel oldu. Bütün Anadolu’da al bayrağımız kırmızı rengini koruduk. Toplumda yumuşama ve umut büyümesi oldu. Bu değişimin yarattığı bahar havası da bütün toplumda gülümsemeye neden oldu. Bizim de kampanya sloganımız, ‘Gülmek Nilüfer’e yakışıyor’ oldu. Bütün Türkiye gülümsemiş oldu” diyerek konuşmasına başladı.
“TOPLUM YARARINA, KAMUCU KADROLAR OLUŞTURMAYA ÇALIŞTIK”
31 Mart yerel seçimleri sonrası Belediye’deki çalışmalarından bahseden Özdemir, “Süreçlere göre ayrıştırmalar yaptık. Yapıyı 7’ye böldük. Çalışmalarımız devam ediyor. Bu süreçleri kimlerle daha iyi yönetiriz diye ekiplere yaptık ve onlar üzerinde de bir çalışma yürüttük. Başkan Yardımcılarının atamalarını yaptık. Müdürlüklerimizi böldük ve yeni müdürlükler ekledik. Bir tane müdürlüğümüzü de büro yaptık. Sahadaki, kamucu, toplum yararına kadrolar oluşturmaya çalıştık. Bunları yaparken de hem örgütümüzün görüşlerini, hem de sivil toplum örgütlerinin düşüncelerini alarak ortak akılla hareket ettik. Seçim kampanyası boyunca İlçe Başkanımız ile birlikte 64 mahalleyi gezmiştik, bu mahalleleri tekrar gezdik. İhtiyaçlarını tespit ettik. Bunları da dikkate alarak yeni yapılanma da sahanın da görüşlerini alarak hareket etmeye çalışıyoruz. Bir taraftan herkesin yaşamak istediği bir ilçe ama sorunları ve eksikleri de var. Seçim sürecinde gözlemlediğimize göre, insanların yoğun yaşadığı yerlerde buralarda vakitlerini geçiriyorlar. Burası daha güvenli bir kent ve Osmangazi’den, Yıldırım’dan çıkıp Nilüfer’e geliyor. Bu yaratılmış bir kültür. Diğer ilçelerde böyle ortamlar oluşmadığı için herkes buraya geliyor. Güvenli, mutlu kent algısı herkese yansımış. Mustafa Bozbey’in, Nilüfer’deki ortamı tüm Bursa’ya yansıtacağından eminim” ifadelerinde bulundu.
“NİLÜFER’DEKİ ÇİFTÇİNİN BAYRAM EDECEK HALE GELMESİNİ İSTİYORUZ”
Sanayinin, özel okulların ve büyük hastanelerinde Nilüfer’de olduğunu ve ilçenin yükünü artırdığını dile getiren Özdemir, “Nilüfer mutlu kent özelliğini kaybedebilir. Bunun önlemini almamız gerekiyor. Gördüğümüz her şeyin üzerine gidiyoruz. Tarım alanlarında yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Bizim 4 hassasiyet noktamız var. Gençler, kadınlar, dezavantajlı gruplar ve tarım alanları. Tarımın yeniden canlanmasını ve ayağa kalkmasını arzu ediyoruz. Geçtiğimiz hafta sonu Enginar Festivali vardı. Diğer yıllara göre 2 katı fazla bir kalabalık olduğu söylendi. Bugün çiftçi bayramı fakat çiftçinin de bayram edecek hali kalmadı ama biz gelecekte Nilüfer’deki çiftçinin bayram edecek hale gelmesini istiyoruz” diye konuştu.
“ATAEVLER NİLÜFER’İN YAŞANMAK İSTEMEYEN BİR HALE GELMİŞ”
Nilüfer’in çalışan sayısını 2 bin 901 olduğunu söyleyen Özdemir, “30 müdürün 17’si kadın, 7 Başkan Yardımcımız var. Cinsiyet kotası uygulayacağız demiştik. Personel alırsak, cinsiyet kotası uygulayacağımızı göreceksiniz. Şu an kadın ağırlıklı bir yönetimimiz var” diyerek devamında Nilüfer’in en büyük sorununun deprem ve kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi. Deprem dikkate alınmadan Nilüfer’de bir yapılaşma olduğunu söyleyen Özdemir, “Nilüfer’de birçok yer kentsel dönüşüm yeri ilan edilmiş. Rant daha fazla olduğu için daha çabuk dönüşür algısı oluşmuş. Yıldırım ve Osmangazi’nin birçok yerine göre binalarımız daha sağlıklıydı ama binalar çok fazla yükseltilmiş ve nüfusu 3 kat artmış. Ataevler bölgesinde nüfus tam 3 kat artarken, yeşil alan, otopark, sosyal donat alanları artmıyor. Ataevler Nilüfer’in yaşanmak istemeyen bir yer haline gelmiş. Bölgesel ve bütüncül planlar yapmamız gerekiyor. Az yükseltip, hakları küçülterek, gerekirse başka bir imar alanından hak vererek planlayalım. Oradaki insanların yaşamak istediği bir yapı kurmamız gerekiyor. Ortak bir akıl üretip genel bir çözüme gitmek lazım. Mesele bir şeyleri yıkıp yapmak değil de bir şeyleri çözmek gerekiyor. Vatandaşı mağdur etmeden, ortak akılla çözmeye çalışacağız. Kimseye kamunun hakkını yedirmek gibi bir niyetimiz yok” şeklinde konuştu.
“BORÇ YÜKÜMÜZ BİR HAYLİ YÜKSEK”
Yeni müdürlüklerden bahseden Şadi Özdemir, “Afet İşleri Müdürlüğü kurduk. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünü ayırdık. Muhtarlıklar Müdürlüğümüz diye bir yapı vardı ama bütçesi 0’dı. Bunu da özel kalemin alt bürosu haline getirdik. Orada bir örgütleme çalışması yapacağız. Biz yine kent çıkarları, kamu çıkarları demeye devam edeceğiz. Bu bir savaştır. Kamu rantını, kent rantını kim yiyecek savaşıdır. Bu mücadeleye devam edeceğiz. Bu süreçte de güvendiğimiz arkadaşlarımızla yola çıktık” dedi. Nilüfer Belediyesi çalışanlarının maaşlarını alamadığı iddialarına yanıt veren Özdemir, Borç yükümüz bir hayli yüksek ve toparlanması birkaç ay sürecek. Zamana ihtiyacımız var” diye belirtti.
BAŞKAN YARDIMCILARI VE BAĞLI OLDUĞU MÜDÜRLÜKLER
Başkan Özdemir’in konuşmasının ardından, Başkan Yardımcıları kendini tanıttı.
Tezcan Öztürk: Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü
Mahmut Demiröz: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü, Kentsel Tasarım Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü
Serpil Altun: İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Hukuk İşleri Müdürlüğü
Okan Şahin: Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Belediye Tiyatro Müdürlüğü, Kütüphane Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Halkla İlişkiler Müdürlüğü
Zerrin Güleş: Park Bahçeler Müdürlüğü, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü
Şirin Biçer: Fen İşleri, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü
Emre Karagöz: Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Afet İşleri Müdürlüğü
YORUMLAR