Başkan Türkyılmaz’dan Norm Haber’e ziyaret

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Norm Haber’i ziyaret etti. “Depreme dayanıklı bir Mudanya projesi bana göre asrın projesi.” diyen Türkyılmaz, “Depremin olabileceği öngörülen bir alan vardı. 20 gün öncesinde yıkıcı olmayacak bir deprem uyarısı geliyordu. Açıklama yetkisi AFAD ve valilik yetkisinde.” dedi. “Yerel seçimlerde aday gösterilmezse başka partiden mi aday olacak?” sorusunu yanıtlayan Türkyılmaz, “Benim başka bir B veya C planım yok. Ben tekrar aday gösterileceğime inanıyorum.” ifadesini kullandı.

Başkan Türkyılmaz’dan Norm Haber’e ziyaret

Haber: Serdar OGAN

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Norm Haber’e ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette Norm Haber Genel Yayın Yönetmeni Esat Kaplan, Yayın Koordinatörü Bülent Civanoğlu, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Furkan Kahraman ve köşe yazarı Yasemin Güler yer aldı.

Başkan Türkyılmaz, 4 Aralık’ta Mudanya İlçesi açıklarında meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki depremlerin ardından ilçede yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Ayrıca Türkyılmaz, Furkan Kahraman ve Yasemin Güler ile Gündem Özel programına da konuk oldu.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Utanılacak bir Mudanya’dan gurur duyulacak bir Mudanya’ya geldik” dedi.

‘OLABİLECEK BİR FACİAYI ÖNLEMEK İÇİN BİNAYI BOŞALTTIK’

Mudanya Belediye binasının çürük olduğunu söyleyen Başkan Türkyılmaz, “Mudanya Belediye binası depremden aşırı hasar gören bir yapı değil. 1976 yılında yapılmış, 2019’da güçlendirme görmüş. Binamız zaten çürüktü, boşaltma kararı almıştık. Deprem mesai saatleri içerisinde olduğu için riske girmedik. Binanın çürük olduğunu biliyorduk. Olabilecek bir faciayı önlemek için binayı boşalttık. Yeni bina ile ilgili projemizi açıklayıp halkımızı bilgilendireceğiz.” ifadesini kullandı.

‘DEPREMDEN ÖNCE UYARI GELİYORDU AMA AÇIKLAMA YETKİSİ AFAD VE VALİLİK YETKİSİNDE’

Deprem uyarı sistemlerinin kurulduğunu söyleyen Türkyılmaz, “Deprem herkes tarafından çok hissedildi. Deprem gerçeğini çok iyi bilen bir anlayışa sahibiz. Deprem öncesi izleme istasyonu kurduk. Nilüfer’de Mustafa Bozbey başkanlığında deprem izleme istasyonları kurulmuştu, biz de destek verdik. Depremin olabileceği öngörülen bir alan vardı. 20 gün öncesinde yıkıcı olmayacak bir deprem uyarısı geliyordu. Açıklama yetkisi AFAD ve valilik yetkisinde. Mudanya’ya girişteki binaların taramalarını tespitlerini yaptık. Kentsel Tasarım Müdürlüğü kurduk. Depreme dayanıklı bir Mudanya projesi bana göre asrın projesi. Bunu başaracağız. Depremlerden dolayı vatandaşlarımızın hassasiyeti arttı. Çoğu insanımız evini boşalttığında nereye gideceğim kaygısında. Ne zaman, ne şekilde, kaç büyüklüğünde olacağını bilme şansımız yok. Özgürlük kenti Mudanya’yı hep birlikte ortaya çıkaracağız.” dedi.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

Güzelyalı imar planları ile ilgili yaşanan sıkıntılara da değinen Hayri Türkyılmaz, “Planlar 5 veya 6’ıncı kez iptal edildi. Bu planlar iptal edildiği zaman nedenini araştırdık. Çok titiz bir çalışma yaptık. Bunlar Büyükşehir’de bekletiliyordu, bizim bunları engelleme şansımız yoktu. Teknik mevzuat gereği yapılan çalışmalar sonucunda mahkemelerin bir daha iptal edemeyeceği planları Büyükşehir Belediyesi’ne sunduk. İptal eden planlara onay veren Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Yer sahibi, daire alan, müteahhit mağdur. Benim veya çalışanlarımın kusuru yok. Gerekenleri yapılacaktır, yargı sürecini takip edeceğiz.” sözlerini kullandı.

‘SEÇİMLERDE YÜZDE 70’İN ÜZERİNDE BİR OYLA KAZANACAĞIZ’

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yerel seçimler öncesi Mudanya’daki aday yoğunluğuna da değindi.

Türkyılmaz, “Sayı daha da çok olsun bu güzel bir şey. Türkiye’nin en başarılı belediyesi ve en başarılı belediye başkanıyım. Mudanya’nın nüfus yoğunluğu da arttı. Mudanya’dan yaşamaktan da mutlular. Mudanya’yı geleceğe taşıyacağız. Bu kadar başarıdan sonra bu kadar çok talebin de olması sevindirici. Ben göreve gelmeden önce CHP üçüncü partiydi. Ön seçim yapılmasa ben aday olamayacaktım keşke yine ön seçim yapılsa. Önümüzdeki seçimlerde yüzde 70’in üzerinde bir oyla kazanacağız.” dedi.

ADAY GÖSTERİLMEZSE BAŞKA PARTİDEN Mİ ADAY OLACAK?

“Benim B veya C planım yok” diyen Türkyılmaz, “Bazıları bu hikayeyi yazmak istiyor. Karşımızdaki muhalefet gösterilmemizi istemiyor. Çünkü tertemiz bir insan hiçbir şaibesi yok. Kentini çok seven ve gece gündüz çalışan bir insan. Benim olmamam için her şeyi yapıyor. Benim başka bir B veya C planım yok. Ben tekrar aday gösterileceğime inanıyorum. Mudanya’da daha güzel günlerde yaşamaya devam edecektir, hizmetler devam edecektir. Pandemi olmasaydı yapacağımız gereken projeleri üçüncü dönemimizde hayata geçireceğiz. Mudanya’nın tüm tarihi ve kültürel değerlerini koruyarak geleceğe taşımaya çalışıyoruz. Bir döneme daha ihtiyacımız var. Türkiye’nin en fazla soruşturma geçiren bir başkanım. Müfettişler bile tertemiz bir insanım görüyorlar. Gerek parti içi gerekse parti dışı insanların asla çıkarları yerine gelmediği için beni öyle tanımlıyorlar. Ben sevgi dolu bir insanım. Gelen yeter ki talebinde haklı olsun, haksızsa ben taviz vermem. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını ne yerim ne de yediririm. Benim yaptığım Mudanya’nın hakkını korumak. Senden biraz benden biraz diyerek ülkenin ne hale geldiğini gördük. Yeter. Mudanya’ya daha fazla kötülük yapılmasına izin vermedim. Herkesin hakkını korumaya yemin ettim.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. 10 yılını yedin Mudanya nın bir tek icraatın var mı? Güzelyalıda cadde ve sokakları peşkeş çektin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir