BATISİAD’da Ahmet Er güven tazeledi

Batı Trakya Türkleri Yönetici ve Sanayici İşadamları Derneği’nin 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Batı Trakya kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlar’daki sesi olmak misyonuyla faaliyetlerini sürdüren BATISİAD’da Ahmet Er güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

BATISİAD’da Ahmet Er güven tazeledi

Divan başkanlığını Mustafa Gürses’in, divan kurulu üyeliklerini de İsmail Kuş ile Rafet Emin Demir’in yaptığı BATISİAD’ın genel kuruluna Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yanı sıra Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Karaömer, Uludağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Koop Başkanı İrfan Derici, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Rıdvan Güler ve AK Parti Bursa İl Başkan Vekili Şakir Emin ile BATISİAD üyeleri katıldı.

“MİLLETÇE ACIMIZ ÇOK BÜYÜK”

Merinos AKKM Gölpark tesislerinde gerçekleştirilen genel kurulun açılışında konuşan BATISİAD Başkanı Ahmet Er, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da şifalar dilerken, “Ülkemizi yasa boğan, yüzyılın felaketi nedeniyle milletçe acımız çok büyük. Ancak, buna mukabil sınavımız da büyüktür. Depremlerde binalarımız yıkıldı ancak umudumuz, inancımız, kardeşliğimiz ve dayanışma ruhumuz asla yıkılmamalıdır. Yaşanan sıkıntıları devlet ve millet bütünleşmesiyle aşmayı başaracağız inşallah. Bu zor ve sıkıntılı zamanlarda, birbirimizle omuz omuza vererek, gerçek manada kardeşçe dayanışmayla, hiçbir istismara, menfi duyguya yer vermeden, millet olduğumuzu ortaya koymalıyız” dedi.

“DEPREM BÖLGESİNİ EL BİRLİĞİYLE YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ”

Sözlerini, “11 ilimizde, önce temel insani yaşam koşullarının, ardından iktisadi hareketliliğin deprem öncesi seviyesine dönmesi en önemli gündem maddemiz ve önceliğimiz olmalıdır” diyerek sürdüren Er, “Devletimiz ve milletimizin el ele ortaya koyduğu büyük dayanışma ve tarihi bir yardım seferberliğiyle bölgedeki yaraları sarmaya yönelik olağanüstü çabası, bölgenin ekonomik anlamda yeniden inşa edilmesi noktasında oldukça önemlidir. İnanıyoruz ki; imar çalışmalarının yanı sıra hayata geçirilecek yeni projelerle üretim, istihdam ve ihracatın korunmasına yönelik tedbirlerle deprem bölgesini el birliğiyle yeniden ayağa kaldıracağız” şeklinde konuştu.

“BATISİAD ÖNEMİ BİR SEMBOLÜ KONUMUNDADIR”

Kentin güçlü yapısında belirli aralıklarla Bursa’ya göç etmiş olan Evlad-ı Fatihan’ın torunlarının önemli payı bulunduğunu ifade eden BATISİAD Başkanı Ahmet Er, “İşte BATISİAD, Batı Trakya’dan göç etmiş ve her biri iş dünyasında başarılarıyla anılan girişimcileri bir araya getiren bir çatı kuruluştur. Her yıl Bursa ve ülkemiz ekonomisi için büyük katma değer üreten Batı Trakya ve Balkan kökenli, Türk iş adamları BATISİAD çatısı altında kenetlenmiştir. BATISİAD bugün, Türkiye ve Batı Trakya arasında kurulan bağın önemi bir sembolü konumundadır” dedi.

Genel kurulda BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Karaömer, Uludağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Koop Başkanı İrfan Derici ve AK Parti Bursa İl Başkan Vekili Şakir Emin’in selamlama konuşmalarının ardından Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da BATISİAD’ın çok önemli bir misyon üstlendiğini söyledi.

“FELAKETİN ETKİSİNİ DEVLETİMİZİN GÜCÜ VE MİLLETİMİZİN YARDIMLAŞMASIYLA AŞIYORUZ”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Zor yıllar geçiriyoruz. Önce pandemi şimdi deprem, bu depremden kendimize dersler çıkarmamız gerekiyor. Biz Osmangazi Belediyesi olarak İslahiye’ye 100 hanelik bir mahalle kuruyoruz. Bu arada her gün talepler değişiyor. Bu kadar büyük bir felaketi devletimizin gücü ve milletimizin yardımlaşması sayesinde aşıyoruz. Şimdi yeni şehirler inşa ediliyor. Devlet her şeye hakim, milletin dayanışmasının da sürekli olmasın lazım. Şehirleşmede de zihniyetin değişeceği bir dönemden geçiyoruz. Biz Osmangazi’de 2010’dan bu yana 70 bin konut üretmişiz ama Osmangazi’de bulunan 135 bin binanın 115 bini 1999 depremi öncesi yapılmış binalar” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından faaliyet raporunun, mali tabloların, denetim kurulu raporunun okunup müzakeresi ve kabulünden sonra yapılan seçimde 3 yıl süre ile görev yapacak BATISİAD’ın yeni dönem yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Ahmet Er, Ali Ömeroğlu, Adnan Yakupoğlu, Bünyamin Terzi, Cihat Yusufoğlu, Ekrem Tuna, Gürcan Yılmaz, Hasip Semerci, İbrahim İsmailoğlu, İkbal İbrahimoğlu, Rafet Emin Demir, Salih Altuğ, Süleyman Güler

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Kadir Güleryüz, İsmail Tatar, Rıdvan Hatipoğlu, Halit Şefikoğlu, Erdal Yusufoğlu, Rıdvan Mehmet, Ekrem Sadıkoğlu, Mehmet Macır, Ali Emre Kadıoğlu, Kadir Aziz, Hasan Ertürk, Fikri Esen, Taner Mehmet

Denetim Kurulu Asil Üyeleri: Şakir Emin, Mehmet Hüseyin Mehmetali, Muhittin İbram

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri: Ahmet Hüseyinoğlu, Ali Hasan, Recep Er

Disiplin Kurulu Asil Üyeleri: Ramadan Mandacı, Hüseyin Hacıoğlu, Ahmet Mehmet

Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri: Özge Fındıcaklı, Cahit Yakupoğlu, Ahmet Şentürk

Onur Kurulu: Hakan Çavuşoğlu, Mustafa Dündar, Şenol Şankaya

Yüksek İstişare Kurulu: Rahmi Yılmaz, Mustafa Gürses, İrfan Derici, İsmail Kuş, Ali Eminlatif, Cüneyt Şener, Coşkun Şankaya, Mümin Demir, Ahmet Serdar, Rıdvan Güler, Hayrettin Akpınar, İbrahim Tatar, Mustafa Salimoğlu, Kaşif Aziz, Mustafa Süleyman, Ahmet Manav, Ali Uysal, Erol Gökçeler, Hüseyin Keşanlı, Kamuran Kalenci, Erdoğan Çavuş

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir