Beşiktaş, Dinamo Kiev’i devirdi

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu rövanş maçında evinde Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile karşılaştı. Mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona ererken, kara kartal ikinci yarıda bulduğu golle rakibini devirdi ve grup aşamasına kaldı.

Beşiktaş, Dinamo Kiev’i devirdi

Beşiktaş, deplasmanda 3-2 devirdiği Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev’i ağırladı.

Beşiktaş karşılaşmaya Mert Günok, Valentin Rosier, Necip Uysal, Omar Colley, Onur Bulut, Amir Hadziahmetovic, Salih Uçan, Gedson Fernandes, Milot Rashica, Jackson Muleka, Vincent Aboubakar 11’iyle çıktı.

Konuk Dinamo Kiev ise mücadeleye Georgiy Bushchan, Oleksandr Tymchyk, Denys Popov, Oleksandr Syrota, Vladyslav Dubinchak, Oleksandr Karavaev, Serhiy Sydorchuk, Mykola Shaparenko, Nazar Voloshyn, Vitaliy Buyalskiy, Vladyslav Vanat 11’iyle başladı.

İlk yarısı golsüz biten mücadelede gol perdesini 52. dakikada Vincent Aboubakar açtı ve Beşiktaş 1-0 öne geçti. Mücadelenin geri kalanında başka gol olmadı.

Kara kartal, bu sonuçla birlikte UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde grup aşamasına kaldı.

2021-2022 sezonunda Avrupa’da UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden siyah-beyazlı ekip aynı sezonda ligi 6. sırada tamamladığı için bir sonraki sezon Avrupa’da mücadele etme hakkı kazanamadı.

BEŞİKTAŞ BİR SEZONUN ARDINDAN YENİDEN AVRUPA’DA

Geçen sezon Avrupa’ya gidemeyen siyah-beyazlılar, bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi ön eleme turlarını kayıpsız atlatarak gruplara kalmayı başardı.

AVRUPA’DA FİRE VERMEDİ

Beşiktaş bu sezon Avrupa’da oynadığı 6 maçı da kazandı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde karşılaştığı tüm rakiplerini mağlup ederek Avrupa futbolunun üç numaralı organizasyonda gruplara kalmayı başaran Beşiktaş, 2. ön eleme turunda Arnavutluk temsilcisi Tirana’yı 3-1 ve 2-0’lık skorlarla geçerken, 3. ön eleme turunda da Azerbaycan takımı Neftçi’yi 3-1 ve 2-1 yendi.

Siyah-beyazlı takım son olarak Dinamo Kiev’i saf dışı bıraktı ve bu sezonki Avrupa macerasında oynadığı 6 maçtan da galibiyetle ayrılmış oldu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir