Bıçaklı saldırıyı durdurmaya çalışan turiste oturum izni sözü verildi

Sidney’deki bir alışveriş merkezinde meydana gelen ölümcül bıçaklı saldırıyı durdurmaya çalışan bir Fransız turiste, Avustralya hükümeti oturum izni sözü verdi.

Bıçaklı saldırıyı durdurmaya çalışan turiste oturum izni sözü verildi

Damien Guerot, saldırı sırasında bıçaklı saldırgan Joel Cauchi‘ye bir bariyerle engel olmaya çalışırken çekilen görüntülerinin viral olmasının ardından kahraman ilan edildi.

Joel Cauchi bir polis memuru tarafından vurularak öldürülmeden önce 6 kişiyi öldürmüş ve 12 kişiyi de yaralamıştı. Polisin kadınları hedef aldığını söylediği Bondi’deki saldırı tüm ülkeyi dehşete düşürdü.

Vizesinin bir ay sonra sona ereceği bildirilen Geurot’un ülkede kalma hakkının güvence altına alınması için harekete geçildiği duyuruldu.

Başbakan Anthony Albanese, Guerot’un vizesini yenilemekte sorun yaşamamasını sağlayacağını söyleyerek, düzenlediği basın toplantısında “Damian’a şunu söylüyorum… İstediğiniz kadar kalabilirsiniz. Hatta kendisi Avustralya vatandaşı olmasını memnuniyetle karşılayacağımız bir kişidir ancak bu elbette Fransa için bir kayıp olacaktır. Olağanüstü cesareti için kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Guerot, kendisinin ve her ikisi de inşaat işçisi olan arkadaşı Silas Despreaux‘nun hiç düşünmeden harekete geçtiklerini, saf adrenalinle hareket ettiklerini söyledi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir