Bildiğiniz WhatsApp eskide kaldı!

WhatsApp kullanıcıların sevdiği kişi ve kuruluşlarla ilgili haberleri anlık olarak takip edebilecekleri ‘Kanallar’ özelliğini sınırlı sayıda ülkede kullanıma açtığını duyurdu.

Bildiğiniz WhatsApp eskide kaldı!

WhatsApp kullanıcıların sevdiği bir topluluk veya kişiyle ilgili haberleri takip edebilecekleri ‘Kanallar’ özelliğini kullanıma açtı. Kısa bir süre önce Instagram’a da gelmişti. WhatsApp’taki kanallar, Güncellemeler adlı yeni bir sekmede bulunacak. Kullanıcılar bu sekmede hem durum paylaşımlarını hem de takipçisi olduğu kanalları görebilecekler.

TELEFON NUMARASI GİZLİ KALACAK

Kanal yöneticileri telefon numaralarını ve profil fotoğraflarını katılımcılardan gizleyebilecekler. Aynı şekilde bir kanalı takip eden kullanıcılar da telefon numaralarını yöneticilerin ve kanaldaki diğer katılımcıların görmemesini sağlayabilecekler.

WhatsApp ayrıca kanallardan bağımsız olarak telefon numarasını gizlemeyi de test ediyor. Bu da uygulamaya eklenen ‘kullanıcı adı’ özelliğiyle mümkün olacak. Şu anda geliştirme aşamasında olan WhatsApp kullanıcı adları, kullanıcıların birbirleriyle numaralarını paylaşmadan sohbet etmelerini sağlayacak.

YENİ KANALLAR KEŞFEDİLEBİLECEK

WhatsApp kullanıcıların ilgi duydukları konularla ilgili yeni kanal bulabilmeleri için bir dizin oluşturduğunu duyurdu. Uygulamadaki arama sekmesini kullanarak doğrudan bu dizindeki yüzlerce kanal bulunabilecek. Ayrıca kullanıcılar davet bağlantıları üzerinden de belirli kanallara katılım sağlayabilecekler.

Öte yandan kanalların tek yönlü çalıştığını da belirtmek gerekiyor. Bu durum, yöneticilerin metin, fotoğraf, video, çıkartma paylaşabileceği ve anket oluşturabileceği anlamına geliyor.

WhatsApp kanalları uçtan uca şifrelemeyle korunmayacak. Ancak şirket önümüzdeki süreçte kanallara bu özelliği getirebileceklerini belirtti.

KANAL GEÇMİŞİNİ 30 GÜN SAKLAYACAK

“Mesajlaşmayı geliştirme biçimimizde olduğu gibi, Kanal güncellemelerinin sonsuza dek erişilebilir olması gerekmediğini düşünüyoruz” diyen WhatsApp, kanal geçmişini sunucularında 30 güne kadar saklayacağını ve güncellemelerin takipçinin cihazından da kaybolması için çeşitli yollar ekleyeceğini vurguladı.

Yöneticilerin kanallarından ekran görüntüsü alınmasını ve mesajların iletilmesini engelleme seçeneğine sahip olacakları açıklandı. Bununla birlikte yöneticilere kanallarını kimlerin takip edeceğini belirleme ve dizinde keşfedilmesini isteyip istemediklerine karar verme fırsatı sunulacağı vurgulandı.

İKİ ÜLKEDE AÇILDI

WhatsApp kanalları Singapur ve Kolombiya’da kullanıma sunuldu. WhatsApp önümüzdeki günlerde daha fazla ülkede kanalları aktif edeceğini açıkladı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir