Binlerce kişinin yaşlılık ve engelli aylığı kesildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, soru önergesine verdiği yanıtta 542 bin 557 kişinin yaşlılık ve engelli aylığının kesildiğini açıkladı.

Binlerce kişinin yaşlılık ve engelli aylığı kesildi

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver’in soru önergesi üzerine, bir yılda toplam 542 bin 557 kişinin yaşlılık, engelli ve engelli yakını aylığının kesildiğini açıkladı.

Buna tepki gösteren Ünver, “AKP’nin sosyal yardımlar konusunda gerçek yüzünü göstermek adına bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

‘ORTADA BİR İHTİYAÇ DURURKEN DESTEĞİN KESİLMESİ KABUL EDİLEMEZ’

Bakan Yanık’ın yanıtını değerlendiren Ünver uygulamayı eleştirdi “Türkiye nüfusunun yüzde 12’sini oluşturan engelliler, salgın hastalıkların oluşturduğu olumsuzluklardan en çok etkilenen, özellikle koronavirüs pandemisinin yaşam koşullarını en çok bozduğu kesimlerin başında geliyor.”

‘AYLIKLAR ENFLASYON KARŞISINDA ÇOK DÜŞÜK’

“En temel ve acil çözüm bekleyen sorunlardan olan engelli ve 65 yaş aylığının enflasyon karşısındaki düşüklüğü ve yükseltilmesi ihtiyacı öylece dururken, bu maaşların çeşitli bahanelerle kesilmesine yol açan politika ve uygulamalar kabul edilemez” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir