Bir avuç euroya Türkiye’de ev aldı

Türk lirasındaki her geçen gün yaşanan değer kaybı Mersin’de çekildiği belirtilen görüntülerle bir kez daha gözler önüne serildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde yabancı uyruklu bir kadın, ev almak için kullanmak üzere 500’lük banknotlardan oluşan 61 bin euroyu bozduruyor karşılığında tam 1 milyon 811 bin 700 TL alıyor. Kadına bozdurduğu eurolar karşılığında balyalar halinde TL veriliyor.

Bir avuç euroya Türkiye’de ev aldı

Türk lirasındaki her geçen gün yaşanan değer kaybı Mersin’de çekildiği belirtilen görüntülerle bir kez daha gözler önüne serildi. TL’deki değer kaybından dolayı Türkiye’de son dönemlerde konut satışı en fazla yabancılara yapılıyor.

Yüksek enflasyon ve döviz kurundaki astronomik yükselişler nakit parayla alışveriş yapmayı güçleştirmeye devam ediyor. Yabancı uyruklu bir kadın, ev almak için kullanmak üzere bir avuç Euro bozdurduğunda, balyalar halinde büyük miktarda Türk Lirası’nı taşımak zorunda kaldı.

O anları kamerayla kaydeden kadın ev almak 61 bin Euro’yu bozdurmak istedi. Euroların karşılığında tam 1 milyon 811 bin 700 TL’yi balyalar halinde aldı. Kadının şaşkınlığı kameralara da yansıdı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir