Bir dönem Bursa’da da görev yapmıştı… Tahsin Lale vefat etti

TV dizi, sinema oyuncusu ve yazar Tahsin Lale 50 yaşında hayatını kaybetti.

Bir dönem Bursa’da da görev yapmıştı… Tahsin Lale vefat etti

Bir dönem Bursa Olay TV’de kameramanlık da yapan 50 yaşındaki sanatçının vefatı başta sanat dünyası olmak üzere sevenlerini hüzne boğdu.

Lale birçok TV dizisi ve sinema filminde karakter oyuncusu olarak rol aldı.

TAHSİN LALE KİMDİR?

Tahsin Lale, 2 Nisan 1972 yılında Ağrı’da memur bir ailenin üçüncü çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. 1974 yılından itibaren Konya’da yaşamaya başlayarak ilk, orta ve lise eğitiminden sonra Selçuk Üniversitesi Turizm-Otelcilik Bölümünden mezun olarak eğitim-öğretim hayatını tamamlamıştır.

Selçuk Üniversitesine devam ettiği dönemde, Konya Devlet Tiyatrolarından 1991-1993 yılları arasında Tiyatro Oyunculuğu kursu almıştır. Yazar çalışma hayatına ise üniversitede okuduğu dönemde önce Ankara’da faaliyet gösteren bir prodüksiyon şirketine kamera asistanı olarak başlamıştır.

2003 yılında İstanbul’a yerleşen Tahsin Lale, çeşitli TV ve prodüksiyon şirketlerinde kameraman, görüntü yönetmeni ve yönetmen olarak görev almıştır.  Çalışma hayatı boyunca asla tiyatrodan vazgeçmeyen yazar, özel tiyatrolarda oyunculuk kariyerini de sürdürmüştür.

Kırk beş TV dizisi on sinema filminde yardımcı karakter oyuncusu olarak rol alan Tahsin Lale, İstanbul’da yaşıyordu.

Tahsin Lale son olarak Arka Sokaklar dizisinde rol alıyordu.

Arka Sokaklar’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Dizimizde bu sezon ‘Kudret’ karakterini canlandıran başarılı oyuncu Tahsin Lale, tansiyon sebebiyle hayatını kaybetti. Ailesine ve sevdiklerine başsağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun.” denildi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir