Birbirinden şaşırtıcı 15 tarihi gerçek

Birbirinden şaşırtıcı 15 tarihi gerçek

Birbirinden ilginç tarihi bilgiler ve görseller ile donattığımız kültür köşesine hoş geldiniz… Buyurun!

1. Sözde Bayan Charlotte N. Winslow tarafından karışımı yapılan “Bayan Winslow’un Yatıştırıcı Şurubu” çocukların ağrıları için kullanılan bir ilaçtı. Ancak aslen formül morfinden oluşuyordu.

1. Sözde Bayan Charlotte N. Winslow tarafından karışımı yapılan "Bayan Winslow'un Yatıştırıcı Şurubu" çocukların ağrıları için kullanılan bir ilaçtı. Ancak aslen formül morfinden oluşuyordu.

2. Mısır’ın Wadi Al Hitan Bölgesinde, bütün halde bulunan bir Basilosaurus (balinanın atası) iskeleti.

2. Mısır'ın Wadi Al Hitan Bölgesinde, bütün halde bulunan bir Basilosaurus (balinanın atası) iskeleti.

3. Antik Roma’da baba figürü her anlamda evin reisiydi: İsterse kendi aile üyelerini öldürme, satma ve reddetme hakkına sahipti.

3. Antik Roma'da baba figürü her anlamda evin reisiydi: İsterse kendi aile üyelerini öldürme, satma ve reddetme hakkına sahipti.

4. 130 yıllık kamera ile İngiltere’de çekilmiş modern bir sokağın fotoğrafı.

4. 130 yıllık kamera ile İngiltere'de çekilmiş modern bir sokağın fotoğrafı.

5. Ching Shih olarak da bilinen Zheng Yi Sao, tarihin tanıdığı en güçlü korsanlardan biriydi.

5. Ching Shih olarak da bilinen Zheng Yi Sao, tarihin tanıdığı en güçlü korsanlardan biriydi.

Kendisi bir zamanlar seks işçisiydi ancak zaman içerisinde 1500 gemiye sahip güçlü bir korsan haline geldi.

6. Anna Haining Bates (2,41 m) ve Martin Van Buren Bates (2,36 m) dünyanın en uzun boylu evli çiftiydi.

6. Anna Haining Bates (2,41 m) ve Martin Van Buren Bates (2,36 m) dünyanın en uzun boylu evli çiftiydi.

7. Ünlü şair Lord Byron, Trinity Üniversitesi’nin yurt odasında köpek bakmaya izin vermemesine sinirlenerek ayı beslemiştir.

7. Ünlü şair Lord Byron, Trinity Üniversitesi'nin yurt odasında köpek bakmaya izin vermemesine sinirlenerek ayı beslemiştir.

8. Aeneas Sylvius Piccolomini, papa olarak görev alan bir din adamı olmadan önce gelmiş geçmiş en erotik hikayelerden biri olan “İki Aşığın Hikayesi” isimli kitabı yazmıştır.

8. Aeneas Sylvius Piccolomini, papa olarak görev alan bir din adamı olmadan önce gelmiş geçmiş en erotik hikayelerden biri olan "İki Aşığın Hikayesi" isimli kitabı yazmıştır.

9. Edgar Allan Poe’nun “Nantucketlı Arthur Gordon Pym’in Öyküsü” isimli kitabında, Arthur Gordon Pym’in Grampus isimli bir gencin balina avı gemisinde yaşadıkları anlatılır.

9. Edgar Allan Poe'nun "Nantucketlı Arthur Gordon Pym'in Öyküsü" isimli kitabında, Arthur Gordon Pym'in Grampus isimli bir gencin balina avı gemisinde yaşadıkları anlatılır.

Gemileri karaya vuran mürettebat, hayatta kalmak için aralarından birini yemeye karar verir. Çekilen kurada Richard Parker çıkar.46 yıl sonra, Sidney’den Londra’ya giden ve 4 kişilik mürettebatı olan ‘Mignonette‘ isimli yat alabora oldu. Üç kişi aralarındaki en genç ve cılızı yemeye karar verdiler: Bu kişi 19 yaşındaki Richard Parker idi…

10. Russell Crowe’un “Gladyatör” filminde canlandırdığı karakter en az 4 tarihi figürden ilham alınarak yaratılmıştır.

10. Russell Crowe'un "Gladyatör" filminde canlandırdığı karakter en az 4 tarihi figürden ilham alınarak yaratılmıştır.

11. Birinci Dünya Savaşı’nda İngiliz ve Amerikan hava askerlerine “korkak” görünürler kaygısıyla paraşüt verilmiyordu.

11. Birinci Dünya Savaşı'nda İngiliz ve Amerikan hava askerlerine "korkak" görünürler kaygısıyla paraşüt verilmiyordu.

12. Golf topları eskiden pürüzsüz yüzeye sahiplerdi. Ancak golfçüler bir süre sonra eskimiş ve içe göçmüş topların daha uzağa uçtuğunu fark ettiler.

12. Golf topları eskiden pürüzsüz yüzeye sahiplerdi. Ancak golfçüler bir süre sonra eskimiş ve içe göçmüş topların daha uzağa uçtuğunu fark ettiler.

13. İkinci Dünya Savaşı’nda güzellik ve bakım ürünlerine erişim neredeyse yoktu; bu yüzden kadınlar tebeşir, ayakkabı cilası ve margarin gibi hazırda bulunan ürünleri kullanıyordu.

13. İkinci Dünya Savaşı'nda güzellik ve bakım ürünlerine erişim neredeyse yoktu; bu yüzden kadınlar tebeşir, ayakkabı cilası ve margarin gibi hazırda bulunan ürünleri kullanıyordu.

14. Roma Piskoposluğu yapmış din adamı ve papa Fabianus, aday olmadığı halde Papalık’a kafasına bir güvercinin konması sebebiyle seçilmiştir.

14. Roma Piskoposluğu yapmış din adamı ve papa Fabianus, aday olmadığı halde Papalık'a kafasına bir güvercinin konması sebebiyle seçilmiştir.

15. Kahve Osmanlı’da ilk ortaya çıktığında bir uyuşturucu olarak düşünüldü ve tüketimi yasaklandı.

15. Kahve Osmanlı'da ilk ortaya çıktığında bir uyuşturucu olarak düşünüldü ve tüketimi yasaklandı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir