Borusan işçilerinin mücadelesinde 4. gün: Polis müdahalesi başladı

Borusan Lojistik’te Liman-İş’e üye olan 4 işçinin işten atılması üzerine işçilerin mücadelesi sürerken polisler alana girdi ve işçileri çıkarmak için müdahaleye başladı.

Borusan işçilerinin mücadelesinde 4. gün: Polis müdahalesi başladı

Bursa Gemlik’te faaliyet yürüten Borusan Lojistik’te, Liman-İş’e üye oldukları için işten çıkarılan işçilerin mücadelesi sürüyor.

İşçilerin sendikal hakları ve işe geri dönmek için başlattıkları eylemin 4’üncü gününde herhangi bir gelişme kaydedilmezken alana polis ekipleri girdi ve müdahale hazırlığına başladı.

Liman İş Sendikası Gemlik Temsilcisi Ahmet Göral da, akşam saatlerinde çevik kuvvet polislerinin fabrika önüne sevk edildiği bilgisini paylaşırken, fabrikada iş durduran işçilerin polis  müdahalesiyle çıkarılmaya çalıştığını ifade etti.

Müdahale öncesinde işçilerin dışarı çıkması için polis tarafından anons geçilirken; anonsta işçilere yapılan eylemin kanunsuz olduğu söylenerek, “Bu eyleme derhal son verip liman tersanesini terk etmenizi, terk etmediğiniz takdirde gerekli müdahalenin yapılacağını tarafınıza iletiyoruz” denildi.

İŞÇİLERDEN ‘İŞÇİYE UZANAN ELLER KIRILSIN SLOGANLARI

Polis müdahalesine karşı eyleme geçen işçiler, “İşçiye uzanan eller kırılsın”, “Dik dur eğilme, Liman İş seninle” sloganları attı.

Borusan Lojistik’te insanca çalışma koşulları elde etmek için Liman-İş’e üye olan 4 işçinin işten atılması üzerine geçtiğimiz günlerde vardiya değişimi sırasında üretimi durduran işçiler, sendika haklarının tanınması ve taleplerinin kabul edilmesini istiyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir