BOTAŞ’tan enflasyon açıklaması

BOTAŞ Genel Müdürü: “Avrupa ile karşılaştırdığımızda inanılmaz fiyat farklılıkları var; bu zammı yapmak zorundaydık” dedi.

BOTAŞ’tan enflasyon açıklaması

Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) Genel Müdürü Burhan Özcan’dan bir açıklama geldi. Enerji piyasalarının özellikle son iki yılda 50 yıldır yaşamadığı kadar olayı yaşadığına belirten Özcan, şöyle devam etti:

‘ÜRETİM TESİSLERİNDE ÇOK CİDDİ SORUNLAR VAR’

“Özellikle pandeminin etkisiyle üretim tesislerinde çok ciddi sorunlar yaşandı. Bizim tedarik kanallarımızda da bu problemlerle her gün karşılaşmaktayız. Bunun sebebi, pandemide yapılması gereken planlı bakımlar büyük ölçüde, özellikle yurt dışında yapılmadı. Bazı yükümlülüklerini yerine getiremeyen tedarikçilerle sık sık karşılaşıyoruz. Bu problem Avrupa için de geçerli.”

‘TEDARİK ZİNCİRİNDE SORUN VAR’

“Nijerya’dan tutun Avustralya, Rusya, Norveç, Hollanda gibi üretim merkezlerini değerlendirdiğimizde hemen hemen tamamında üretim noktalarında ciddi problemler yaşanıyor. Siber saldırıları bunların üzerine eklediğinizde hakikaten çok kaotik bir dönemi geride bırakmış olmayı umuyoruz.”

“Bunun üzerine Ukrayna-Rusya arasındaki mevcut durum da enerji piyasaları üzerinde bilhassa Avrupa’da ciddi problemleri beraberinde getirdi. Bunun fiyatlara da çok ciddi yansımaları oldu.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir