Brezilyalı efsane futbolcu Pele hayatını kaybetti

Kolon kanseri tedavisi gören futbolun efsane isimlerinden Pele 82 yaşında yaşamını yitirdi. Pele’nin ölüm haberini ailesi açıkladı.

Brezilyalı efsane futbolcu Pele hayatını kaybetti

Modern tarihin en büyük ve en tanınmış sporcularından biri Brezilyalı futbol yıldızı Pele, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Haberi Pele’nin kızı kızı Instagram üzerinden açıkladı.

Bir süredir kolon kanseri sebebiyle tedavi gören efsane futbolcu Pele 82 yaşındaydı.29 Kasım’dan bu yana hastanede kemoterapi uygulaması gören Brezilyalı yıldızdan akşam saatlerinde üzücü haber geldi.

82 yaşında hayatını kaybeden Brezilya’nın efsanevi futbolcularından Pele, ardında başarılarla dolu bir kariyer bıraktı.

Pele ülkesinde spor bakanlığı, BM ve UNESCO’nun iyi niyet elçiliği gibi görevler üstlendi. Brezilya hükümeti milli hazine olarak nitelendirilen Pele’nin ülke dışına transferine izin vermedi.

1958, 1962 ve 1970’te Dünya Kupası’nı kazanan Brezilya Milli Takımı’nın en önemli isimlerinden olan Pele, Maradona ile birlikte dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösteriliyordu.

CENAZA TÖRENİ 3 OCAK’TA YAPILACAK

Santos Kulübü’nden yapılan açıklamaya göre, Pele’nin cenaze töreni Sao Paulo eyaletine 80 kilometre uzaklıktaki Santos kentindeki Urbano Caldeira Stadyumu’nda yapılacak.

Törenin detaylarına ilişkin Brezilya basınında çıkan haberlerde, stadyumdaki törenin ardından Pele’nin cenazesinin kortej eşliğinde halkın katılımıyla gerçekleştirileceği belirtildi.

Öte yandan Pele’nin cenazesinin Kanal 6 bölgesinde yaşayan 100 yaşındaki annesi Celeste Arantes’in evine de götürüleceği bilgisi paylaşıldı.

Pele, Santos’taki Memorial Necropolis Ecumenica Mezarlığında aile bireylerinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlanacak.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir