BTSO’da seçim heyecanı… Oy verme işlemi sona erdi!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim heyecanı başladı. Meslek Komiteleri ve Meclis Üye Seçimi için oy verme işlemi 18.00 itibarıyla sona erdi. Sandıkların açılmasıyla birlikte oyların sayımı da tamamlandı. BTSO’nun Meslek Komitesinin oda temsilcileri ve BTSO Meclis üyeleri belli oldu.

BTSO’da seçim heyecanı… Oy verme işlemi sona erdi!

Ebru TAŞDEMİR – Fikret TURAN

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim heyecanı başladı. Meslek Komiteleri ve Meclis Üye Seçimi için oy verme işlemi işlemi 18.00 itibarıyla sona erdi.

BURKAY: ÖNEMLİ BİR GÜN

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, oyunu saat 10.30’da kullandı. Burkay, oy verme işleminden sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle tabii yüz otuz üç yıllık köklü bir tarihe sahip olan bir sanayi odasında bugün itibariyle tüm üyelerimizin haklarını kullandığı önemli bir gün. Üretimden ihracatına, hizmet sektöründen sağlığına kadar bütün alanlarda gerçekten Türkiye ekonomisinin lokomotif gücü Bursa’mızda, Bursa Ticaret Sanayi Odası’nda bugün tarihi bir gün, 51 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük odası olan Bursa Ticaret Sanayi Odası bu anlamda bugün seçimlerle önümüzdeki süreçteki 154 meclis üyesini belirleyecek. Aynı zamanda da cuma günü yeni yönetimini ve organlarını tespit edeceğiz. Tabii biz bu yeni dönemde 63 olan meslek komitesi sayımızı 70’e çıkarttık. Özellikle yeni ekonomi dediğimiz değişen dünyada birçok yeni alanlar ortaya çıktı. Bu alanları da temsil edecek ilavelerle yeni komitemizi açtık. Ve bununla da birlikte 134  meclis üye sayımız 154’e ulaştı. Bu tabii hem sektörlerin, hem meslek gruplarının kendilerini daha rahat ifade edebilme ve temsil edebilme kabiliyetlerini arttırdı. Bu anlamda bu yeni sürecin, yeni dönemin de ben Bursa iş dünyasına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Seçimimizde hayırlı olsun inşallah.”

GÜZEL BİR DÖNEM YAŞANACAK

“Burada 70 komitenin yaklaşık 55 komitesinde tek liste var.  Aslında sektör temsilcilerinin tek bir liste altında toplanarak sektörleri için, meslekleri için önemli olan merkezde öncelikli olan proje üretmek olduğunu elli beş komitemiz tek listeyle giderek burada projelerin önceliklenmelerini bizlere gösterdiler. Diğer komitelerimizde de aslında. Farklı meslek gruplarının içinde olduğu komitelerimiz var. O yüzden buralarda iki liste belki çıktı, ama ben yetmiş kongrenin tamamını projelerini ve meslek gruplarına ve sektörlere güvenlik hizmetleri ve vizyonunu ortaya koyduğu güzel bir dönemin yaşanacağını bu listelerden görüyorum. O yüzden burada çalışan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Rabbim emeklerin karşılığında olmasını nasip etsin. Çünkü burası elli bir bin üyesiyle gerçekten çok büyük bir camia. Burada hem bizim tespitimiz yetki belgesiyle hem de tek listeli olmasına rağmen müthiş bir katılım var. İnsanlar burada on beş dakika yürüyerek dolaşıyorlar. Yani bu aslında Bursa iş dünyasının en ekonomik anlamda baktığımızda meseleleri de nasıl sahip olduğunu, farkında olduğunun en önemli göstergesi. Ve inşallah tüm çalışan arkadaşlarımızı seçime katılan tüm üyelerimi ben hayırlı bir dönem nasip etsin Rabbim, bunu dua ediyorum ve hepsine de bu katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.”

OY SAYIM İŞLEMİ TAMAMLANDI

Hayvancılıktan, tarıma, tekstilden inşaat alanına kadar birçok üretici bugün oylarını kullandı. BTSO Ana Hizmet Binası’nda başlayan Meslek Komiteleri ve Meclis Üye Seçimi için oy verme işleminin ardından sandıklar sayıldı.

70 Meslek Komitesinin oda  temsilcileri seçilirken, seçimle birlikte BTSO meclisinin  155 yeni  üyesi  belirlendi. Kesin sonuçların yarın Yüksek Seçim Kurulu’nun onayı ile açıklanması bekleniyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir