Bugün hava nasıl olacak? Batıda lodos, doğuda çığ tehlikesi var

Meteoroloji’den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Türkiye genelinde yağış beklenmezken, Kıyı Ege ve Marmara’da kuvvetli lodos etkili olacak, Doğu Anadolu’da ise çığ tehlikesi devam ediyor. Hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece artması bekleniyor

Bugün hava nasıl olacak? Batıda lodos, doğuda çığ tehlikesi var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Trakya ile güneydoğu kesimlerin parçalı ve çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi devam etmektedir.

İstanbul

Kısmen Güneşli 28°

Ankara

Kısmen Güneşli 28°

İzmir

Parçalı bulutlu 28°

Antalya

Kısmen Güneşli 27°

Trabzon

Parçalı bulutlu 19°

Bursa

Kısmen Güneşli 30°

Adana

Güneşli 30°

Diyarbakır

Güneşli 26°

Gaziantep

Güneşli 27°

Ağrı

Kısmen Güneşli 21°

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney, güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir