BUİKAD’tan ‘Geleceğe Yön Veren Kadınlar Zirvesi’

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği tarafından, ‘Geleceğe Yön Veren Kadınlar Zirvesi’ düzenlendi.

BUİKAD’tan ‘Geleceğe Yön Veren Kadınlar Zirvesi’

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde ‘Geleceğe Yön Veren Kadınlar Zirvesi’ gerçekleştirildi.

Düzenlenen programa, BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, TMMOB Bursa İKK Sekreteri ve Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, çok sayıda STK Yöneticisi ve BUİKAD üyeleri katıldı.

BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, Geleceğe Yön Veren Kadınlar Zirvesi’nin Bursa’da ilk kez gerçekleşeceğini söyleyerek konuşmasına başladı. “Bugün kamusal alanda, özel sektörde, geliştirdikleri iş modelleriyle başarılı kadınları izleyeceğiz” diyen Şençayır, “Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmamızı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk, ‘Her şey kadının eseridir’ diyerek kadının statüsünü net bir şekilde ortaya koymuştur. Biz bütün çalışmalarımızda Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda hareket ediyoruz” dedi. Yaşamın her kesiminde kadının güçlenmesini, kadın istihdamının nitelikli olarak artırılmasını ve kadının karar verme gücünün artması yönünde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Şençayır, “Biz geri de kalan 17 yılda büyük bir aile olduk ve gücümüzü her geçen gün artırmaktayız. Bu başarıların paylaşılması geleceğe yön vermektedir. Yaşamın her alanında kadınlara yönelik öncü olmuş kadınları ağırlıyoruz” diyerek devamında Bursa Büyükşehir Belediyesi ve destek sponsorlarına teşekkürlerini iletti.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir