Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2. birleşim toplantısı

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Birinci dönem Birinci Olağan toplantısının 2. oturumu Büyükşehir Belediye Binası’nda düzenlendi. Başkan Bozbey, “Her zaman söylüyorum. Bursa’da kentsel dönüşüm yapılmadı. Nasıl bir kentsel dönüşüm planlamasıyla, kentsel dönüşümün yapılacağına bu meclis karar verecek. Faaliyet raporuyla ilgili de benim söyleyeceğim bir şey yok. 31 Mart’ta vatandaş kararını vermiş oldu. Tüm Belediye Başkanları’na katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bundan sonra yapacağımız meclislerde ve hizmetler de en iyi şekilde anacaklar” ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2. birleşim toplantısı

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Bursa Büyükşehir Belediyesi 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı 13 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilmişti. Birinci dönem birinci olağan toplantısının 2. oturumu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yönetiminde Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısına, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Oktay Yılmaz ve Alper Taban, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Belediye Meclis üyeleri, Buski Genel Müdürü Güngör Gülenç katıldı.

MHP Grup Sözcüsü İsmail Şenol, meclisin 1. oturumunda oy birliğiyle kabul edilen Arapça tabelaların kaldırılmasının kamuoyuna olumlu yansıdığını belirterek, tüm Bursa’da yabancı dil tabelaların kaldırılmasını ve Türkçe tabelalar olarak değiştirilmesi yönünde öneride bulundu.

‘DİLİMİZ KİMLİĞİMİZDİR, ALDIĞIMIZ KARAR TÜM BURSA’DA UYGULANACAKTIR’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Dilimiz kimliğimizdir diyoruz. Bu karar oy birliğiyle alınmış bir karardır ve bu kararı Bursa’nın tamamında uygulayacağız. Destek veren tüm meclis üyelerime de teşekkür ediyorum. Oy birliğiyle aldığımız diğer karar da bu mecliste benimle birlikte 106 meclis üyesi ve Belediye Başkanlarının aldığı kararlar medya da yer buldu ve beğeni topladı” dedi.

OKTAY YILMAZ, 2023 YILI FAALİYET RAPORU HAKKINDA DEĞERLENDİRME YAPTI

Yıldırım Belediye Başkanı, AK Parti Grup Sözcüsü ve Meclis Başkan Vekili Oktay Yılmaz, “Öncelikle ilk belediye başkanımızdan son belediye başkanımıza kadar katkı koyan tüm herkese teşekkür ediyorum. 2023 yılı faaliyet raporu hakkında personel sayısının önemli derecede az olması ve gider bütçesinin ne kadar etkin yönetildiğini gösteriyor. Belediye meclisinin doğrudan yatırımlara, vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya yönelik kullanılmıştır. Görüldüğü üzere borçlanma üzerine değil borç ödeyip kredi kullanılmıştır. Borç yönetiminin de sürdürülebilir olduğunu gösteriyor. Ulaşım faaliyetleri yürütülen Burulaş hariç diğer tüm firmaların zarar etmediği görülüyor” dedi ve devamında AK Parti meclis üyeleri 2023 yılında yapılan faaliyetleri tek tek sıraladı.

‘ALPARSLAN KARAASLAN, ZÜLFİKAR BAL’DAN ÖZÜR DİLEMELİ’

CHP Grup Sözcüsü Yücel Akbulut, geçtiğimiz haftalarda Yıldırım Belediyesi mazbata töreninde MHP’li meclis üyesi Alparslan Karaaslan’ın CHP Yedek Meclis Üyesi Zülfikar Bal’a yapılan saldırıyı tekrardan kınayarak, Alparslan Karaaslan dışında herkesi selamladığını ifade etti. Akbulut, MHP’li Karaaslan’ın, Zülfikar Bal’dan özür dilediği taktirde gösterdikleri bu tutumdan vazgeçeceklerini belirtti.

‘2023 YILI FAALİYET RAPORUNA OY VERMEYECEĞİZ’

İYİ Parti Grup Sözcüsü ve Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, “2023 yılı mali faaliyet raporu ile ilgili, Bursa’mızda ve 17 ilçede halkın, çalışanlarının memnuniyetinin sağlanmadığını ve daha iyi şeylerin yapılabileceğini düşünüyoruz. İYİ Parti olarak bu faaliyet raporuna red oyu vereceğimizi belirtmek istiyoruz” dedi.

‘NASIL BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILACAĞINA BU MECLİS KARAR VERECEK’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Şehitler Haftasını hatırlatarak şehit düşmüş tüm askerleri andı. Bozbey, “Her zaman söylüyorum. Bursa’da kentsel dönüşüm yapılmadı. Nasıl bir kentsel dönüşüm planlamasıyla, kentsel dönüşümün yapılacağına bu meclis karar verecek. Faaliyet raporuyla ilgili de benim söyleyeceğim bir şey yok. 31 Mart’ta vatandaş kararını vermiş oldu. Tüm Belediye Başkanları’na katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bundan sonra yapacağımız meclislerde ve hizmetler de en iyi şekilde anacaklar” diye konuşarak sözü Meclis Başkan Vekili Oktay Yılmaz’a bıraktı.

Yılmaz’ın başkanlığında gündem maddeleri sıralanarak oylaması yapıldı. 2023 yılı faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir