Bursa Büyükşehir Belediyesi yangınlarla ilgili son durumu açıkladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, dün Kestel ilçesinde başlayıp Gürsu ve Osmangazi’ye sıçrayan yangınların son durumuyla ilgili açıklama yaptı. Büyükşehir açıklamasında, Gürsu ilçesinde Dışkaya mevkii ve Gürsu TOKİ yolu olmakla beraber 4 ayrı noktada alevlerin yeniden şiddetlendiğini aktardı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi yangınlarla ilgili son durumu açıkladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklama şu şekilde:

“Dün (26.07.2025) saat 16.50’de Kestel ilçemize bağlı Ağlaşan Mahallesi’nde başlayan ve Gürsu ilçemiz sınırları içerisinde yayılımını sürdürerek gece boyu süren, Ağlaşan, Karahıdır, İğdir, Avdancık mahallelerimizi etkileyen orman yangını sabah saatlerinde kısmi olarak kontrol altına alınmıştır.

Bugün (27.07.2025) saat 11.45 itibarı ile ekiplerimiz ve araçlarımız bölgede çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.

Buna rağmen Gürsu ilçemize bağlı Dışkaya mevkii ve Gürsu TOKİ yolunda devam eden yangınlarla beraber toplamda 4 ayrı noktada alevler şiddetini tekrar artırmıştır.

Dünden bu yana fedakarca çalışan tüm ekiplere teşekkürü borç biliyor, devam eden söndürme ve soğutma çalışmalarında kolaylık diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir