Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden CHP’li Sarıbal’ın ağaç katliamı iddiasına yanıt

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yol çalışması bahanesiyle ağaç katliamı yapıldığını iddia etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi, konuylu ilgili; ‘İddialar tamamen gerçek dışıdır ve manipülatif bilgiler içermektedir” açıklamasında bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden CHP’li Sarıbal’ın ağaç katliamı iddiasına yanıt

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklama şöyle:

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın, çeşitli basın yayın organlarında yayınlanan “Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yol çalışması bahanesiyle ağaç katliamı yapıldığı, yüzlerce adet asırlık çam ağacı katledildiği ve ağaç kesmek için yolun uzatıldığı” iddiaları tamamen gerçek dışıdır ve manipülatif bilgiler içermektedir.

Nilüfer ilçemizde yer alan Atatürk Kent Ormanı, Bursa’mızın yoğun ilgi gören mesire alanlarından biridir. Giriş ve çıkış kapılarının aynı bölgeden gerçekleşmesi nedeniyle özellikle hafta sonları yoğun bir trafik oluşmakta ve bekleme süreleri de artış göstermektedir. Bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak ve acil kriz yönetimi kapsamında da çıkış yolunu genişletebilmek amacıyla kent ormanının batı kısmında eski BURFAŞ Tesisleri’nden Orhaneli Yolu bağlantısına çıkışyolu yapılması gündeme gelmiştir.

Atatürk Kent Ormanının giriş ve çıkış kapıları ayrılarak giriş çıkışların daha konforlu hale getirilmesi sağlanacaktır. Bahse konu olan yerin batı kısmında imar kadastro yolunun açılması gündeme gelmiş, eğimin yüksek olduğu mevcut yol, kaza ve kayma riskine karşı guzergâhı değiştirilerek devlet ormanından geçen 1491,688 m2’lik alanda yol guzergâhına gelen alan Orman Bölge Müdürlüğü’nün izniyle kendi ekipleri tarafından açılması sağlanmıştır.

Ilgili yolun devamındaki ve Orhaneli Yolu’na bağlantı sağlayan guzergâh ise tamamı ile kadastro imaryoludur. Bu zamana kadaryolun açılması gerektirecek bir yoğunluk olmamasından yol açılmamış ancak son yıllarda Atatürk Kent Ormanı’na yapılan yatırımlar nedeniyle vatandaşlarımızın talebinin artmasından dolayı yol açılmasının önem arz etmesi nedeniyle imar yolu açılarak Orhaneli Yolu’na bağlanmıştır.

Eğimi yüksek olan ve terk edilecek olan taş parke yol kısmı ve bu yolla yeni yol arasındaki boşluk alan 2022 yılı ilk çeyreğinde ağaçlandırılarak daha güzel bir görünüme kavuşturulacaktır.

Dolayısıyla çıkış güzergahında bahse konu yolda Sayın Sarıbal’ın iddia ettiği şekilde izinsiz veya usulsüz bir ağaç kesimi kesinlikle söz konusu değildir.

İlgili yol çalışması; ulaşım ve orman konusunda uzman mühendislerin bilimsel veriler yardımıyla, yol eğimi ve genişliği titizlikle hesaplanarak gerçekleştirilmiştir. Sayın Sarıbal’ın haberde bahsi geçen görselde yayınladığı gibi Google Earth’ten çizgi çekme tekniği ile gerçekleştirmemiştir.

Yine Sayın Sarıbal’ın kısa yol olarak Google Earth’te çizdiği bölgenin eğimi de %35’tir. Bu eğime de bir yol yapılamayacağı da aşikardır. Ayrıca haberde kullanılan görselde kesimin ağaçlık kısmın en az olduğu alanda yapıldığı rahatlıkla görülebilecektir. Kamuoyunu yanlış yonlendirme dışında hiç bir amaç taşımayan bu manipülasyon içeren açıklamalara itibar etmeyiniz.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir