Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin borcu ne kadar? CHP Milletvekili Öztürk açıkladı

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, TBMM’de yaptığı basın açıklamasında, “Bursa Büyükşehir Belediyemizin borcu 20 milyar liranın üzerinde” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin borcu ne kadar? CHP Milletvekili Öztürk açıkladı
CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin borcunu açıkladı.
Son Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde AK Parti’den CHP’ye geçen belediyelerin birçoğunun büyük bir borç yükü altında olduğuna işaret eden Öztürk, “Gelmeden önce yeni Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey ile konuştum, dedi ki; ’20 milyar TL gibi devredenin bize bildirdiği bir borç var ancak görünen o ki borcumuz 20 milyarın da üzerinde. Gerekli çalışmaları yapıp bunlarla ilgili açıklamamızı yapacağız.'” değerlendirmesinde bulundu.

Seçimin ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla son kez gazetecilerle bir araya gelen eski başkan Alinur Aktaş, Büyükşehir’in borç durumunu da açıklamıştı.

Kasım 2017’de görevi devraldığında 3.2 milyar borç olduğunu, bunun bütçenin 1.34 katı olduğunu söyleyen Aktaş, Mart 2024 itibariyle 7.1 milyar borç olduğunu, bunun bütçenin 0.35’i kadar olduğunu söylemişti.

Aktaş’ın yaptığı açıklamaya göre, 7.1 milyar liralık borcun 1.4 milyar lirası vergi borcu, 900 milyon lirası müteahhit borcu, 1.9 milyar lirası iç borç, 85 milyon Euro ve 2.9 milyar lirası dış borç.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir