Bursa Büyükşehir Meclisi’nde 23 Nisan’a özel Çocuk Oturumu

Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi öncülüğünde 17 ilçeden gelecek çocukların katılımıyla düzenlenen ‘Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Çocuk Oturumu’, Bursa Büyükşehir Belediye Binası Meclis Salonu’nda gerçekleştiriyor.

Bursa Büyükşehir Meclisi’nde 23 Nisan’a özel Çocuk Oturumu

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi öncülüğünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel 17 ilçeden gelecek çocukların katılımıyla ‘Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Çocuk Oturumu’, Bursa Büyükşehir Belediye Binası Meclis Salonu’nda Başkan Mustafa Bozbey’in katılımıyla düzenleniyor.

Düzenlenen Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Çocuk Oturumu’na Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk katıldı.

Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Özlem Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi Çocuk Oturumu Başkanlığını yürüterek, “Günde 10 dakika kentlerdeki çocuklara yapacakları hizmetleri, onların ihtiyaçlarını düşünse dünya daha güzel bir yer olur. Bizler yılda 10 dakika bir koltuğa oturmak değil, çocukları, çocuk haklarını önemseyen yöneticiler istiyoruz. Bursalı çocuklar çok şanslıyız. Çocuk haklarına inanan, çocukları önemseyen başkan sayısı çok az. Artık böyle bir bakış açısıyla yönetilebilecek bir kentte yaşarken Bursa’nın çocuk dostu bir şehir olmasını istiyoruz. Çocuk dostu şehirlerde, çocuklar caddede güven içerisinde yürüyebilir, sağlıklı yeşil alanlara sahip olur, ne olursa olsun her hizmete erişme hakkı olur. Sevgili Başkanımızın Bursa’yı çocuk dostu bir şehir yapmak üzere çalışacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİR KENTİN HERKES İÇİN YAŞANABİLİR VE SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASI ÇOCUKLARA UYGUN TASARIMLAR YAPILMASI GEREKİYOR”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, “Bursalı çocukların istek ve beklentilerini bizlerle paylaşan ve bugün Meclis Başkanımız olan Özlem’e güzel dilekleri için teşekkür ediyorum. Bursa’mızın tüm çocuklarını sevgiyle selamlıyorum. Biliyorsunuz bu hafta hem Cumhuriyetimizin çok önemli hem de siz çocuklar için çok önemli bir hafta. 23 Nisan, TBMM’nin açılışından bu yana kutlanmaktadır. Bu bayramı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan etmesiyle kutlanmaya başlamıştır. Onlara minnet borçluyuz. Dünya da tek çocuklara adanan bayramdır. Ben de sizlerin taleplerini dinlemeye başlamadan önce bayramınızı yürekten kutluyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun. Bundan sonra tüm Bursa’daki çocukları gülümsetmeye hazırız. Emin olun sizi gülümseteceğiz. Çocukları düşünmeden yapılan her şey yetişkinler için de uygun değildir, diye çok sevdiğim bir söz var. Çocuklar çok önemli. Bir kentin herkes için yaşanabilir, sürdürülebilir olması için çocuklara uygun tasarımlar yapılması gerekiyor. Sizlerin önerileri son derece önemli olacak. Hepinizin bu nedenle Çocuk Meclisi’ne üye olmanızı istiyorum. Kentimizde yaşayan çocukların sesine kulak vereceğiz. Daha iyi olmaya, daha güzel bir gelecek kurmak için çalışacağız. Çocuk dostu bir kent kurmak için sizlerle beraber çalışacağız. Daha önce çocuklarla birlikte birçok işe imza attık” diyerek meclise katılan çocukların istek ve taleplerini dinledi.

Bozbey, son olarak çocukların taleplerinin okullarıyla iletişim kurularak dikkate alınacağını belirtti.

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, “İleriye dönük görüşleriniz için teşekkür ediyoruz. Geleceğin siz olduğu bilinciyle ülkemizi yönetmek ve bu düşüncelerinizi Genel Başkanımıza ve TBMM’ye ileteceğim. Koyduğunuz katkılardan dolayı, sizler geleceğin Belediye Başkanları, Milletvekilleri, aklı hür insanları olacaksınız” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir