‘Bursa Büyükşehir’de baskı yok, sorun sendikanın tavrında’

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinde, çalışanların Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası’ndan toplu istifa ettiğine yönelik iddialar üzerine BİNTED çalışanları tarafından yapılan açıklamada istifaların tepki amaçlı olduğu, çalışanların yeni sendika beklentisi içerisinde olmadığı kaydedildi. Büyükşehir Belediyesi de istifa eden çalışanların işten çıkarılma ile tehdit edildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi. İşçilere maaş artışı yapılamamasının da sendikanın tavrından kaynaklandığı kaydedildi.

‘Bursa Büyükşehir’de baskı yok, sorun sendikanın tavrında’

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerinde çalışan ve Hak-İş’e üye olan işçilerden yaklaşık 6 bininin sendikadan istifa ettiği iddia ediliyordu.

Söz konusu iddialarla ilgili olarak Norm Haber’e ulaşan bilgilere göre, Hizmet-İş Sendikası’ndan bine yakın belediye çalışanının istifa ettiği ancak bu sendikaya yalnızca BİNTED şirketine bağlı Büyükşehir ve BUSKİ çalışanlarının mensup olduğu, diğer şirketlerin ilgili sendika ile bağlarının olmadığı kaydedildi.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle afet bölgesine giden Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının yemek harcırahlarının kesildiğine yönelik iddialar da yalanlanırken, alınan yol yemek ücretlerinin yaklaşık 2 katı harcırah ödemesi yapıldığı, belediye çalışanlarının yemek ihtiyaçlarının ücretsiz olarak karşılandığı ifade edildi.

SENDİKAYA TEPKİ

Norm Haber’e konuyla ilgili bilgi veren bazı BİNTED çalışanları, her personelin toplamda 1 maaş kaybının olduğuna dikkat çekerek “Üye olduğumuz süreden beri sendika şube yönetimi ne üye ziyaretleri yapıyor, ne derdi olanla ilgileniyor, ne de bilgi sağlıyorlar. Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Temsilciler her cuma izinli ama aldığımız bilgiye göre sendika ayda bir iki anca toplantı yapılıyor. Sendikacılar kendi keyiflerine düşmüş” eleştirisinde bulundu.
Sendikadan istifaların tepki amaçlı olduğuna dikkat çeken BİNTED çaılışanları, “Herhangi bir farklı sendika beklentimiz bulunmamaktadır. Sadece genel merkezin sesimizi duyup artık taleplerimize cevap vermelerini sağlatmak için böyle bir durum gelişti” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR: SENDİKA EK SÖZLEŞMEYE İMZA KOYMADI

Büyükşehir Belediyesi ise afet bölgesine giden çalışanların harcırahlarının ödendiğini, istifa eden çalışanların iş akdinin fesh edileceğine yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığına vurgu yaptı.

Edinilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi’nin Hizmet-İş Sendikası ile halen yürürlükte bulunan anlaşması, Başkan Alinur Aktaş’ın girişimleri ile revize edilerek aylık 14 bin TL’ye çıkarılmak istendi. Ancak sendikanın ek sözleşmeye imza koymaması sebebiyle artışın yürürlüğe konamadığı ifade edildi. Artışın sağlanamaması sebebi ile mevcut sözleşme ile sürece devam edildiği ve 15 Mart 2023’teki asgari ücret artışı uygulaması ile en düşük bekar çalışan ücretinin 13 bin 750 TL olduğu bilgisi paylaşıldı.

YORUMLAR

8 adet yorum var

  1. Koskoca bir yalan başka sendika istiyoruz hizmet iş Mustafa Yavuz’u istemiyoruz. yemek parasını kesiyorlar sendika kaymağından olacak diye susuyor 1 günlük yevmiye alsın Bolu’da çatır çatır yesin boy boy fotoğraf çeksin ama kalkıp hiç bişey yapmasın. Yol yemek parasını çıkartın asgari ücret altında maaş alıyoruz.

  2. Zaten bursa büyükşehir belediyesinde işler hep tehditle yürüyor yok sırada bukadar insan var yok beğenmiyosan bırak git iş aylığa gelince sendika engel oluyor bırakın bunları sizverdinizde sendikamı engel oldu

    1. Bu konuda sendika çalışanlarına hiçbir zaman sahip çıkmamıştır. Sahip çıksa bile göstermelik tir. Yönetim ile diz dize dip dibe olan sendikadan beklentiye girmeniz ancak hayal olur.

    2. Böyle bir yönetim, böyle bir sendikadan artık uzak kaldigimiz için kendimi bahtiyar hissediyorum. Allah yardımcınız olsun dostlar.

  3. İşlerine gelince eşit iş eşit ücret, maaşı verince aynı işi yaptığın memur iki kat fazla maaş alıyor.

  4. İnsiyatiften uzak bir irade ile çalışma barışını yok eden gelmiş geçmiş bir yönetim ile.bu koltuk gider. Bunu yazın bir kenara

  5. Aldığınız 10bin neyinize yetmiyor, şunun şurasında 6-7bin başsınız. Şükredin şükredin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir