Bursa Büyükşehir’de Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi 2024-2029 seçim döneminin Haziran ayı 1. Meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Binası Meclis Salonu’nda düzenlendi.

Bursa Büyükşehir’de Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı 1. oturumu Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda gerçekleşti.

Düzenlenen meclis toplantısına, İlçe Belediye Başkanları, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekilleri ve meclis üyeleri katılım gösterdi.

MHP Grup Sözcüsü İsmail Şenol, Bursaspor Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Enes Çelik’i tebrik ederek konuşmasına başladı. Bursaspor’un 61. yıl dönümünü kutlayan Şenol, Bursaspor’a tüm kamuoyunun destek vermesi gerektiğini belirterek, ‘Yanındayım’ kampanyasına MHP olarak destek verdiklerini ve meclis gündemine alınması gerektiğini söyledi. Önerge oy birliğiyle kabul edildi. MHP Grup Sözcüsü Şenol, Hamitler Kent Çöplüğü’nde geçtiğimiz hafta vatandaşların yaptığı eylemin ardından Bozbey’in vatandaşlarla görüşmesi ve son gelişmeler hakkında meclisi bilgilendirmesini de talep etti.

Büyük Birlik Partisi adına konuşan Haldun Filizli, Kestel’de geçtiğimiz hafta gündeme gelen çevre kirliliği konusu hakkında kendilerine şikayetler geldiğini, akşam saatlerinde fabrikalardan çıkan dumanlardan vatandaşların rahatsız olduğunu ve tehlike oluşturduğunun altını çizdi.

AK Parti Grup Sözcüsü Şahin Biba, “Son günlerde çıkan yangınlara vurgu yaparak vatandaşların bilinçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Çevre kirliliğine dikkat çeken, “Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Hava kirliliği konusunda vatandaşlar bilinçlendirilmeli her türlü önlem alınmalıdır. Gelecek kuşaklara daha yeşil bir dünya bırakmak bizler için bir görevdir” dedi.

CHP Grup Sözcüsü Yücel Akbulut, Gezi Parkı davasına dikkat çekerek, hayatını kaybeden kişileri andı. Gezi’nin Park olarak kalması için mücadele ederken davada tutuklanan Can Atalay, Osman Kavala ve Tayfun Kahraman’ı da hatırlattı. Geçtiğimiz günlerde açılan Halk Lokantası için Erkan Aydın’ı tebrik eden Akbulut, Cumhuriyet Halk Partisi adına herkesin Kurban Bayramını kutladı.

BOZBEY, HAMİTLER KENT ÇÖPLÜĞÜ HAKKINDA MECLİS ÜYELERİNİ BİLGLENDİRDİ

Bursalılar’ın Kurban Bayramı’nı kutlayan Bozbey, “Kurban atıklarını siyah poşetlere koyun ve ilgili belediyeleri arayın. Ormanlara ve çevreye atılan görüntüleri istemiyoruz. Kurban kesim alanlarında da aynı duyarlılığı bekliyoruz” dedi. Hamitler Kent Çöplüğü hakkında bilgi veren Bozbey, “Biz oradaki gaz için tedbir amaçlı çalışmalarımızı başlattık, girişimlerimizi yaptık ve kısa süre içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Daha önce alınan karar gereği, Kent Çöplüğü Kayapa’da yapılması planlanmıştı fakat doğru olmayan bir yerdi. Yeni yer arayışlarımızı gerçekleştirdik, hazırlığımızı yaptık. Orman Bölge Müdürlüğü ve Bakanlıkla bir araya geleceğiz. Atık sahasını bir an önce yapıp hayata geçirmeyi istiyoruz. Kestel’deki fabrika dumanlarıyla ilgili zaman zaman şikayetler geliyor. Risklerin de olduğunu düşünüyoruz. Valimizle toplantımızı yapacağız ve bu sorunlara çözüm bulma, müdahale edilmesi gerekirse bunu da yapacağız. Hassasiyetimizi dile getirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

BOZBEY, EMEKLİ VATANDAŞLAR İÇİN SOSYAL YARDIM HAKKINDA AÇIKLAMARDA BULUNDU

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin emekli vatandaşlara 2 bin liralık sosyal destek çeklerine 110 bin kişinin başvurduğunu dile getiren Bozbey, hala taramaların devam ettiğini ve ne kadar kişi hak etmişse tamamına bu desteğin verileceğini açıkladı.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin emekli vatandaşlara 2 bin liralık sosyal destek çeklerine 110 bin kişinin başvurduğunu dile getiren Bozbey, hala taramaların devam ettiğini ve ne kadar kişi hak etmişse tamamına bu desteğin verileceğini açıkladı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir