Bursa Büyükşehir’den iddialara sert tepki

Zafer Partisi’nin sosyal medya hesaplarından ‘Bursa Büyükşehir Belediyesi Suriyeli gençleri İstanbul gezisine götürüyor’ paylaşımına sert tepki geldi.

Bursa Büyükşehir’den iddialara sert tepki

Gün içerisinde Zafer Partisi hesabından Bursa Büyükşehir Belediyesi Suriyeli gençleri İstanbul gezisine götürüyor diye bir paylaşım yapıldı.

O paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Suriyeli gençleri İstanbul gezisine götürüyormuş. Bu Suriyeliler daha birkaç gün önce gençlerimizi gasp etmeye kalktı, bir kadını ve kardeşlerini taciz etti. Ödül mü veriyorsunuz?”

Büyükşehir Belediyesi ise iddialara şöyle yanıt verdi:

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak organize edilen İstanbul Kültür Turları ile ilgili olarak, grup katılım talepleri www.ulusehirturizm.com internet sitesi üzerinden 8-14 Nisan 2022 tarihleri arasında ‘online olarak’ alınmıştır.

Şehrimizde bulunan Uludağ Üniversitesi, birçok ülkeden öğrenci kabul etmektedir. ‘Yabancı öğrencilerin şehrimizin ve ülkemizin çeşitli tarihi ve kültürel zenginliklerini tanımaları amacıyla’, öğrenci topluluklarının gezi başvuruları kabul edilerek, kültür turlarına ulaşım desteği sağlanmaktadır.

Bu konuda dijital mecralarda yer alan bazı haberlerin ‘Bursa Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki olan kuruluşların logoları kullanılarak’ -SURİYELİ GENÇLERE ÖZEL TUR- başlığı altında yayınlanması, tamamen dezenformasyon amaçlıdır. Bilinçli şekilde saptırma amacını hedeflemektedir.

Ayrıca, öğrenci topluluğunun paylaşımında ve organizasyonda kurumumuz ile iştiraklerimizin hiçbir bağı bulunmamaktadır. Kurumumuza ait logoların izinsiz ve gerçeğe aykırı şekilde kullanılması nedeniyle hukuki işlem başlatacağımızı belirtmek isteriz.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir