Bursa Kestel’de OSB tartışması! Başkan Tanır’dan ‘şartlı’ evet

Bursa’da son günlerde Kestel’in Soğuksu bölgesinde yeni bir organize sanayi bölgesi kurulması tartışılıyor. Konuyla ilgili Norm Haber’e konuşan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, ilçede halen 4 sanayi bölgesi bulunduğunu belirterek, “Beşinci bir sanayi bölgesini biz ilçemizde kabul etmiyoruz” dedi. Önceliğin BESOB’un Çataltepe projesinin tamamlanmasına verilmesi gerektiğini kaydeden Tanır, yeni bir OSB’ye ancak ilçeden 1 no.lu sanayi bölgesinin taşınması şartıyla evet diyeceklerini söyledi.

Bursa Kestel’de OSB tartışması! Başkan Tanır’dan ‘şartlı’ evet

Kestel’in sanayi, tarım ve turizm kenti olduğunu belirten Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, ilçenin Soğuksu bölgesinde planlanmak istenen sanayi bölgesiyle ilgili tartışmaları Norm Haber Yazarı Yasemin Güler‘e değerlendirdi.

Başkan Tanır, sanayi bölgesi tartışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

‘SANAYİYİ ÇEVRE İLE BİRLİKTE ELE ALIYORUZ’

Kestel Soğuksu bölgesi

“İlçemizde 3’ü organize olmak üzere 4 sanayi bölgesi, 500’ün üzerinde de sanayi tesisimiz var. İstihdam iyi seviyede. Lakin trafik, hava ve su kirliliği gibi sorunlarla da karşı karşıyayız. Sanayi çevre ile birlikte ele aldığımızda hassas olduğumuz bir konu. Soğuksu bölgesi kırsal mahallemiz. Geçmişten günümüze gelen bazı çalışmalar var. Kestel’i gelecek kuşaklara sağlıklı ve korunmuş bir şekilde aktarma konusundaki hassasiyetimiz bu konuda da geçerli. Dolayısıyla bu perspektiften bakarak Soğuksu’da en güzel sonucu alacağız.”

‘ÇATALTEPE BİTMEDEN 5’İNCİ BİR SANAYİ BÖLGESİNİ KABUL ETMİYORUZ’

BESOB Çataltepe Sanayi Sitesi

Bursa’nın gelişmeye devam eden bir il olduğunu ve Kestel’in de bu gelişimin bir parçası olduğunu kaydeden Tanır, “Bursa’da sanayinin bir kısmının şehir dışına taşınması mantığı geçtiğimiz yıllarda denendi. BESOB’un Çataltepe projesinin tamamlanamadığını üzülerek görüyoruz. Yaklaşık 3 bin 500 esnafı ilgilendiren, ki kirletici sanayiyle ilgilidir, bu projenin bir an önce bitmesini arzu ediyoruz. Öncelikle bu tamamlanamamışken, üstüne bir de 4 sanayi bölgesi ilçemizde faaliyyet gösterirken, biz şunu söylüyoruz: Beşinci bir sanayi bölgesini biz ilçemizde kabul etmiyoruz. Çevresel etkiler, tarım alanlarının korunması düşünüldüğünde, yapmış olduğumuz istişareler ve şahsi  kanaatimiz başta olmak üzere böyle bir projenin altında imzamızın olmayacağını ifade ediyorum” dedi.

‘SOĞUKSU OLABİLİR AMA OLMAZSA OLMAZIMIZ 1 NO.LU SANAYİNİN TAŞINMASI’

Kestel Organize Sanayi Bölgesi

Aldıkları tüm kararların hukuk çerçevesinde ve Kestel insanının huzur, mutluluk ve refahını amaçlayan kararlar olduğunu ifade eden Tanır, “‘Beşinci bir sanayi bölgesi olmasın’ kanaatimizi biz sonuna kadar irade olarak ilçe belediyesi AK Parti camiamız olarak ifade ettik. Çözüm önerisi de sunduk. Geçtiğimiz günlerde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanımızla yaptığımız görüşmede kendilerine bir çözüm önerisi de sunduk. İlçemizde 30 yıldır oluşmuş olan 1 no.lu sanayi bölgesi var. 113 parselden oluşan bu bölgenin rehabilite edilip buradan yeni tasarlanacak olan, bu Soğuksu olabilir, daha sonra kriterlerini belirlemek üzere, ama olmazsa olmazımız 1 no.lu sanayinin buradan taşınması suretiyle bir çözüm önerisiyle geldik. Ondan sonra Soğuksu’da yapılabilecek sanayinin büyüklüğü şartlarının oturup konuşabileceğimizi söyledik” diye konuştu.

‘BURSA VE KESTEL İÇİN TARİHİ BİR FIRSAT VAR’

BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın da önerilerine sıcak yaklaştığını belirten Tanır, konuyla ilgili tarafların bir yol haritası belirleyeceğini kaydederek, “Bursa ve Kestel tarihi bir fırsatı yakalamış durumda. Bu konu siyasete kurban edilecek bir konu değil. Bir sanayi dönüşümü diye tabir edilebilecek bir fırsat görünüyor. Bu anlamda bütün siyasi partilerden 1. no. sanayi bölgesinin taşınması konusunda destek bekliyoruz. Bu hassasiyetle yaklaşılırsa Bursa ve Kestel kazanır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir