Bursa Merkezli ‘Sarallar Suç Örgütü’ çökertildi! 27 şüpheli Bursa Adliyesi’ne sevk ediliyor

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadale Şube Müdürlüğü tarafından Bursa merkezli ve İnegöl ilçesinde faaliyet gösterdikleri bilgisi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Hakkı Saral’ın elebaşılığında Sarallar Suç Örgütü çökertildi. 27 şüpheli şahıs gözaltına alınarak Bursa Adliyesine sevk edilmek üzere KOM Şube’den çıkartıldı.

Bursa Merkezli ‘Sarallar Suç Örgütü’ çökertildi! 27 şüpheli Bursa Adliyesi’ne sevk ediliyor

SİMLANUR İNCE / MESUT ERDOĞAN

Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda ‘Sarallar Suç Örgütü’ çökertildi.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından ulusal çaplı çıkar amaçlı suç örgütünün Bursa il merkezi ve İnegöl ilçesinde faaliyet gösterdikleri bilgisi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 27 şüphelinin 27’si de yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, yapılan teknik ve fiziki çalışmalarda Sarallar suç örgütüne mensup şüpheli şahısların Bursa ili ve İnegöl ilçesinde gerçekleştirdiği 12 ayrı eylem tespit edildi. Suç örgütünün eylemlerinde kullandıkları yöntemlerin, silahla tehdit, yağma-gasp, çek-senet tahsilatı, kasten yaralama, mala zarar verme, taraf olmadıkları alacak verecek konularında tarafmış gibi gösterip pay talep ettikleri, vatandaşlara sözde mahkeme kurarak ceza kestikleri öğrenildi.

44 ADRESTE EŞ ZAMANLI OPERASYON YAPILDI

Hakkı Saral liderliğindeki Sarallar suç örgütüne yönelik Bursa, İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova, İzmir Ve Diyarbakır illerinde toplam 27 şahsın yakalanmasına yönelik, 44 adreste (10 iş yeri-34 ikamet) 26/04/2024 tarihinde eş zamanlı operasyon yapıldı.

Suç Örgütüne yapılan eş zamanlı operasyonda 27 şüpheli şahıstan 27’si yakalanarak göz altına alındı. Şüpheli şahısların ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 16 adet tabanca, toplam değeri 56 milyon 434 bin TL olan 53 adet çek ve senet, bin 272 adet farklı çaplarda fişek, 430 bin 400 Türk lirası, 123 bin 800 Amerikan Doları, 20 bin 800 Euro ve 2 adet lüks araç operasyon kapsamında ele geçirildi.

Alınan bilgilere göre, 27 şüpheliden birinin 17 yaşında olduğu ve Çocuk Şube’ye sevk edildiği de öğrenildi.

Gözaltına alınan şahıslar, Bursa KOM Şube’den çıkarılarak Bursa Adliyesi’ne sevk edildi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir