Bursa milletvekili Kayışoğlu: Bu ağaç katliamından vazgeçin

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Meclis’te yaptığı konuşmada, Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesi Ömeraltı köyünde ağaç katliamı yapıldığını ifade etti.

Bursa milletvekili Kayışoğlu: Bu ağaç katliamından vazgeçin

Kayışoğlu’nun açıklaması şöyle:

“AKP iktidarı doların yeşilini sevdiği kadar doğanın yeşilini de sevmiş olsaydı ormanlarımız, derelerimiz, göllerimiz yirmi yılda bu kadar tahribata uğramazdı.

‘YANGIN KULELERİ KAPATILDI’

Büyük Atatürk’ün de adını taşıyan Bursa Mustafakemalpaşa ilçemizin doğanın içinde kaybolup gitmiş eski bir köyü var, Ömeraltı; ormanları o kadar güzel, o kadar gür ki bu nedenle yangın kulesi bile yapılmış. Gerçi şimdi “‘Drone’lar var.” denilerek bu kuleler de kapatıldı.

‘BİR VATANDAŞIMIZ ARADI VE BÖLGENİN TEHDİT ALTINDA OLDUĞUNU ORTAYA KOYDU’

O zümrüt yeşili ormanlarıyla ünlü Ömeraltı’nın bir özelliği de yılkı atlarına ev sahipliği yapması. İşte, doğanın bütün güzelliklerini barındıran bu köyden sabah bir vatandaşımız aradı ve fotoğrafları da atarak bölgenin tehdit altında olduğunu ortaya koydu.

‘BÜTÜN ORMANDA DÜZ KESİM YAPIYORLAR’

Vatandaşımız diyor ki: “Gözleri dönmüş bunların, ormanlara saldırıyorlar, bütün ormanda düz kesim yapıyorlar; kurtarın bu ağaçları.” Bu feryadı duyun diyorum ve bu ağaç katliamından vazgeçin.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir