CHP’li Kayışoğlu’ndan sorular! TOGG, oto test merkezi ve tarım alanlarına sanayi bölgesi…

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu; TOGG, Yenişehir otomobil test merkezi ve Kestel’deki meyve bahçelerinin yakınlarında bir sanayi bölgesi ilan edileceği iddialarına yönelik açıklamalarda bulundu.

CHP’li Kayışoğlu’ndan sorular! TOGG, oto test merkezi ve tarım alanlarına sanayi bölgesi…

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesine dair yapılan görüşmelerde konuştu.

Kayışoğlu konuşmasında; Bursalı TOGG’un test merkezindeki plaka seçimine, bu test merkezinin neden çalışmaları bir türlü tamamlanmayan Yenişehir test merkezi olmadığına ve Kestel’deki meyve bahçelerinin yakınlarında ilan edileceği iddia edilen sanayi bölgesine ilişkin konuştu.

Kayışoğlu’nun açıklamaları şöyle:

‘BİZ ÜRETİYORUZ, NEDEN 34 PLAKA?’

“Bursalıların başı kel mi diyeceğim? Çünkü dün TOGG, fonksiyonel prototipi tamamlanmış, test merkezine gitmiş ve poz verilmiş 34 plakayla. Bursalılar haklı olarak isyan ediyor. Diyorlar ki ‘Biz üretiyoruz, neden 34 plaka.’ Haklı bir isyan. Onu söylemek istedim.

‘YENİŞEHİR’E TEST MERKEZİ YAPILACAK MI?’

İkincisi, Yenişehir’e 7 yıldır otomobil test merkezi yapılacağı söyleniyor. Ben 6 yıldır vekilim, her sene gündeme getiriyorum. Bursa’da hiçbir çalışma görmedik. Yapılacak mı yapılmayacak mı? Yapılacak olsa İstanbul’a gitmez, Yenişehir’de oto test merkezinde testleri yapılır.

MEYVE BAHÇELERİ YAKININDA SANAYİ BÖLGESİ İDDİALARI…

Bir diğeri, biraz önce Kestel İlçe Başkanımız birtakım bilgiler aktardı. Bende krokileri, fotoğrafları var, gösterebilirim. Barakfakih’in alt tarafında bir bacalı sanayi bölgesi ilan edileceği duyumu almışlar. Orası gerçekten tarım alanları, yüzde 80 zeytin ağaçları olduğu söyleniyor. Narlıdere, Dudaklı, Seymen mahallelerinde çok yoğun meyvecilik yapılıyor. Böyle bir dönemde tarımın da önemini anlamışken sanayi bölgeleri belirlenirken tarım alanları dikkate alınıyor mu? Buraya böyle bir sanayi bölgesi belirlenecek mi? Onu öğrenmek istedim”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir