Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay: Fuar, Bursa için en önemli buluşma noktası

HOMETEX Ev Tekstili Fuarı İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Fuarın çatı kuruluşlarından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay Norm Haber’e önemli açıklamalarda bulundu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay: Fuar, Bursa için en önemli buluşma noktası

EBRU TAŞDEMİR-DOĞUKAN BAĞARSAKÇI / NORM HABER

Bu yıl 26.sı düzenlenen HOMETEX Ev Tekstili Fuarı 17 Mayıs tarihi itibariyle İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan HOMETEX Ev Tekstili Fuarı 5 gün boyunca yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlayacak.

Fuarın çatı kuruluşlarından olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Norm Haber muhabiri Ebru Taşdemir’in sorularını yanıtladı.

İbrahim Burkay’ın açıklamaları şu şekilde;  

“Bu yıl 26.’sı gerçekleştiriliyor fuarın. 26 yıldır aynı yerde İstanbul Fuar Merkezi’nde bu sene fuar acentesi şirketi organizasyonuyla gerçekleştiriliyor. Denizli, İstanbul, Bursa, Antep, Mersin, Ankara sektörün tüm paydaşlar fuarın destekçisi ve bu da çok kıymetli. 650 firma var katılımcı olarak dünyanın ve ülkemizin her tarafından. Ev tekstili sektörü ihracatının neredeyse yüzde 40’ı fuarda şekilleniyor. Özellikle yeni koleksiyonlardaki seçimler çok değerli. Çünkü 650 firma yapmış oldukları son yenilikleri dünyadaki tüm alıcılara burada gösterme imkanı buluyor. Özellikle trend alanları çok beğenildi. Şu anda her holde ürün grubuna göre trend alanları oluşturuldu. Özellikle bu Yeşil Mutabakat ile birlikte hepinizin bildiği gibi geri dönüşüm ürünler çok revaçta, bunlarla alakalı hem Türkiye’deki hem trend ofisleri hem de trend üreticisi olan tasarımcılarımız ciddi anlamda kendi yeniliklerini ve trendlerini alıcılarla buluşturma imkanı buluyorlar. Biz de tabi özellikle bu fuarda yurt dışı alım heyetleriyle 6 tane ülke projemizde ciddi bir alım heyeti organizasyonu gerçekleştirdik. Şu anda yaklaşık 50 ülkeye yakın yurt dışı pazarında alıcılarımız var ziyaretçilerimiz var. 5 gün boyunca hem yerli hem uluslararası tüm ziyaretçilerin beğenisine açık fuarımız. Özellikle sektörün tüm paydaşlarını bu buluşma noktasına davet ediyorum. Cumartesi gününe kadar sektörün tüm öncüleri fuarımıza gelerek ziyaret etsinler yenilikleri burada görsünler isterim.”

‘BURSA’DAN 237 FİRMA VAR’

“Bursa’dan 650 firma içerisinde toplam 237 firmamız var. İstanbul, Denizli, Maraş, Mersin, Ankara, Antep bütün bölgelerimizden katılımcılarımız var. Bölgesel kümelenmelerde Bursa özellikle tül perde döşemelik grubunda çok güçlü, Denizli özellikle paketli ürünlerde, havlu, bornoz, nevresim grubunda çok güçlü, İstanbul’da döşemelik ve örme grubunda güçlü. Aslında ürünsel kümelenmelerde hol bazında dağılımı görüyorsunuz. Her hol belli üründe alanındaki en iyi firmaları barındırıyor bu da bu fuarı çok ciddi anlamda bir cazibe merkezi haline getiriyor.”

‘FUAR BURSA İÇİN EN ÖNEMLİ BULUŞMA NOKOTASI’

“Ev tekstili sektörü toplam tekstil sektörü içerisinde neredeyse yüzde 30-35 bir paya sahip. Bursa’ya da baktığımız zaman toplam tekstil üretiminde hem giyimlik kumaş üzerine bayan giyim kumaş dahil olmak üzere, neredeyse yüzde 50 yüzde 50 yarısı mekan tekstili yarısı giyim tekstili. Bu anlamda bu fuar hem Bursa için hem Türkiye için hem de ev tekstili için en önemli buluşma alanı. İhracatımızın en önemli çıktısı bu fuarda yurt dışından gelen ziyaretçilerin vermiş oldukları siparişler. Dünyada iki tane buluşma merkezi oldu. Biri Almanya biri de İstanbul Fuar Merkezindeki HOMETEX Fuarı, bunun da artık organizasyonu ile ulusal fuar acentesi gerçekten yurt dışı ayağında da sektörün tüm projelerini ciddi anlamda destekleyerek projeleri hayata geçiriyor.”

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir