Bursa’da 5 yaşındaki Deniz diş çekiminden sonra hayatını kaybetmişti… Diş Hekimleri Odası’ndan açıklama geldi!

Bursa Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tunahan, özel bir diş kliniğinde tedavi sonrası hayatını kaybeden 5 yaşındaki Deniz Sönmez ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada soruşturma sonunda mevzuat çerçevesinde gerekli işlemin yapılacağına dikkat çekildi.

Bursa’da 5 yaşındaki Deniz diş çekiminden sonra hayatını kaybetmişti… Diş Hekimleri Odası’ndan açıklama geldi!

Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bursa’da ağız ve diş sağlığı hizmeti veren özel bir poliklinikte tedavi edilen beş yaşındaki bir hasta tedavi sonrası ağırlaşan durumu nedeniyle kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili olarak soruşturmalar Cumhuriyet Savcılığı ve İl Sağlık Müdürlüğünce titizlikle yürütülmektedir. Soruşturmanın sonunda elde edilecek bilgilere göre, mevzuat hükümleri çerçevesinde, Odamızın ilgili kurullarınca gerekli işlem yapılacaktır. Acılı aileye sabır diliyoruz.”

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Basın yayın kuruluşlarında yer alan ’Bursa’da dişi çekilen çocuk hayatını kaybetti!’ haberine konu olayla ilgili olarak; 10.11.2023 günü mağdur Deniz Sönmez’in özel diş polikliniğinde gerçekleşen tedavisinin ardından yapılan tüm müdahalelerin ardından kurtarılamayarak hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir