Bursa’da AK Parti ile CHP arasında havaalanı polemiği

Bursa’da ana muhalefetin Yenişehir Havaalanı ile ilgili çağrısının ardından AK Parti ile CHP arasında yeni bir polemik başladı. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Yenişehir’in canlandırılması için Bursa’nın güç birliği yapması gerektiğini söyledi. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ise “Zafer Havaalanı’na yolcu garantisi veriyorsunuz da neden Yenişehir Havaalanı’n vermiyorsunuz?” diye sordu.

Bursa’da AK Parti ile CHP arasında havaalanı polemiği

Yıllardır harcanan tüm çabalara rağmen bir türlü canlandırılamayan Bursa’nın Yenişehir Havaalanı bir kez daha siyasetin gündeminde…

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, önceki gün Yenişehir Havaalanı önünde yaptığı açıklamada, Yenişehir Havaalanı’nın yeniden canlanabilmesi için bir yandaş firmaya ihtiyaç olduğunu söyleyerek, “AKP’li yandaşlara sesleniyorum. Yenişehir Havaalanı’nı ancak siz kurtarırsınız. Bir yandaş firma buraya el atsın!” dedi.

Karaca’nın çıkışına yanıt Yenişehir Havaalanı konusundaki çabalarıyla tanınan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’den geldi.

Esgin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi.

‘GÜÇ BİRLİĞİ YAPMAK ZORUNDAYIZ’

“Bursa havalimanının etkin olarak kullanılması için uzunca bir süredir büyük bir mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi siyaset üstü ve tüm Bursa olarak vermek zorundayız. Buna destek veren tüm hemşerilerimize teşekkür ederiz. Pandemiden etkilenen bu sektörde yolculuğumuzun devam edebilmesi için güç birliği yapmak zorundayız. Mevcut hatlarımıza yeni hatlar ekleyebilmenin yegane yolu; var olan hatlarımızda yüksek doluluk oranları yakalayabilmektir.

‘SİYASİ POLEMİK ÇIKARMAK BURSA’YA ZARAR VERMEKTİR’

Siyaset kurumu, Bursa’nın bu sürecine katkı sağlamak gayretinde olmalıdır. Buradan bir siyasi polemik çıkarmak, algı yapmaya çalışmak ancak Bursa’ya zarar vermek anlamına gelir. Havaalanımızın ve hava kargo taşımacılığımızın daha işlevsel hale gelmesi hepimizin elinde.

‘BURSA MERKEZLİ HAVA YOLU ŞİRKETİ KURULMALI’

Anadolu Jetin sefer sayısının artmasının yanı sıra Bursa merkezli bir hava yolu şirketinin kurulması da temel stratejilerimizin arasında olmalıdır. Şimdi ‘tekraren’ tüm siyaset yapan kurumlar, hemşeri derneklerimiz, iş dünyamız, basınımız ve Bursa sevdalılarını Bursa havalimanı ortak gündeminde bir araya gelmeye davet ediyorum.”

AK Partili Esgin’e yanıt CHP Bursa İl Başkanı Karaca’dan geldi.

Karaca, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

’20 YILDIR NEREDEYDİNİZ?’

“Siyaset anlayışını Bursa’nın hızlı treni başta olmak üzere, yarım kalmış Bursa projeleri konusunda anlamı-geçerliliği ve gerçekliği bulunmayan rutin müjdeler uçurmak üzerine kurmuş olan AKP Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’in Yenişehir Havaalanı konusundaki sözleri de yersiz ve yetersiz. Bizim basın açıklaması yapacağımızdan haberdar olduğu için tam o saatte telefona sarılıp kendince sosyal medya ayarı çekmiş. AKP Bursa Milletvekili Yenişehir Havaalanı konusunda hemen herkese sorumluluklar yüklüyor ama galiba bir tek iktidar partisinin sorumluluğu yok. Adama sormazlar mı, partiniz 20 yıldır iktidarda, 20 yıldır neredeydiniz?”

‘SİYASİ DERS ALACAK DEĞİLİZ’

“Yenişehir Havaalanı’nın sivil havacılığa açıldıktan bir yıl sonra AKP iktidara geldi. AKP tam 20 yıldır iktidarda. Bu süre içerisinde Yenişehir Havaalanı’nı güçlendirmeyi bir kenara bırakın, Yenişehir’i İstanbul havaalanlarının gölgesinde bırakmak için her türlü algı operasyonuna girişmiş olan AKP iktidarının hava ulaşımına ilişkin Bursalılara ve çevre illerdeki komşularımıza anlatacağı hiçbir şey olamaz. Anlatırsa da masaldan başka bir şey olmaz. Bursa’nın hava ulaşımı konusunda 20 yıllık tek parti iktidarı boyunca hiçbir çözüm üretememiş AKP’li boş ümitler müjdecisinden alınacak bir siyası dersimiz yoktur. AKP’li vekil; Yenişehir Havaalanını neden canlandırmıyorsunuz, neden Yenişehir’e de teşvik uygulamıyorsunuz şeklindeki talep ve değerlendirmelerin Bursa’ya zarar vereceğini söyleyecek kadar komik duruma düşmüştür.”

‘YENİŞEHİR İÇİN TEŞVİK GETİRİLMELİ’

“AKP’li vekilin sorumluluğu bütün Bursa’ya yıkmaya kalkmasının anlamı ‘biz bu işi beceremiyoruz, gerekçe de üretemiyoruz, mugalata yapıyoruz’ demek değil midir? Afyon-Uşak-Kütahya Zafer Havaalanı konusunda bu 3 şehrin sivil toplum kuruluşları, iş dünyası, hemşeri derneklerinden de yardım istediniz mi? Onlara da çağrı yaptınız mı? Zafer Havaalanı’nda AKP’nin yandaş şirketine bu 3 kentin nüfusunun toplamından daha fazla 1 milyon 279 bin yolcu garantisi verdiniz. Geçen yıl devletimiz bugünkü kurla 70 trilyon lira garanti parası ödedi. O halde, Zafer Havaalanı’na yolcu garantisi veriyorsunuz da neden Yenişehir Havaalanı’na da Bursa ve komşu iller nüfusu kadar yolcu garantisi vermiyorsunuz? AKP’li bir yandaş gelip Yenişehir Havaalanı’nın işletmesini almadığı sürece, Yenişehir’in kurtuluşu olamayacak mı? Burulaş’ın İstanbul havaalanları ile Bursa arasında günde 2 bin 500 yolcu taşıdığını hatırlatıyorum. AKP hükümeti ve AKP’nin Bursa milletvekilleri başarısızlıklarına gerekçe üreteceğine, Yenişehir için teşvikleri derhal gündemine almalıdır.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir