Bursa’da aşure bereketi

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar geleneksel aşure ikramına katıldı.15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda vatandaşa aşure ikramında bulundu.

Bursa’da aşure bereketi

Ebru Taşdemir/Doğukan Bağarsakçı

Aşurenin manasına değinen Başkan Dündar; “Aşure birlik içerisinde dirlik olmak demektir. Bir olmak demektir, bütün olmak demektir” ifadelerini kullandı.

Baskan Dündar’ın açıklamaları şu şekilde;

“Bugün Osmangazi Belediyemizin Osman Gazi’nin farklı noktalarından Muharrem Ayı münasebetiyle aşure ikramlarımız oluyor.
Aşure bizlerin Türk toplumunun güzel bir geleneği. Bu geleneği yıllardan beri sürdürüp bugüne ve geleceğe aktarıyoruz, geleceğe taşıyoruz.

Aşurenin bir manası vardır. Bir mesajı vardır. Birlik içerisinde dirlik olmak demektir. Bir olmak demektir, bütün olmak demektir. Belli bir sıkıntıların karşılığında insanların bir araya gelerek o zulme dur demenin bir mesajıdır. İşte Türkiye bugünün şartlarında bu aşure gibi millet olarak seksen beş milyon olarak bir olup bütün olup tüm dünyaya zulmedenlere karşı zalimlere karşı dur demektedir.

İşte bizler de bu şekilde bakarak hep birlikte Türk milletinin tarihte olduğu gibi yeniden ileriye doğru yürümeye, yeniden mazlum insanlara kanaat germeye yol almaktadır. İşte burasının çıkış noktası Osmangazi’dir, Bursa’dır.

Üç kıtaya yayılan. Adaleti, huzuru güvenliği tesis eden bir anlayış buradan çıkmıştır. Biz de bu düşünceyle aşureyi dağıtıyor, bu düşünceyle dualarımızı yapıyoruz ve bu düşünceyle Cenabı Allah’tan bu duanın kabul olmasını istiyoruz. Dualarımız kabul olsun. Aşuremiz hayırlı olsun, şifa olsun hepinize inşallah. Allah kabul etsin. Buyurun, hadi bakalım.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir